Aktuální zdravotní stav hráčů

Trenér sčítá zraněné, problémy mají Hašek, Kabajev, Kuchta a Luts.

Aktuální zdravotní stav hráčů

Den před odletem na soustředění musí řešit realizační tým v čele s trenérem Miroslavem Koubkem nepříjemnosti. Po pěti přípravných zápasech na území České reubliky jsou na marodce v současné době čtyři hráči s různými prognózami ohledně jejich návratu na trávníky.

Po utkání s Příbramí se na listinu zraněných zapsali oba zahraniční hráči. Jevgenij Kabajev s poraněným kotníkem a Siim Luts s pochroumanými vazy v kotníku. "Kabajevovo zranění je méně vážné, odlétá na soustředění, kde už se bude plně připravovat s týmem. V případě Lutse je to vážnější, nicméně do Turecka odlétá také. Bude tam rehabilitovat a postupně více zatěžovat zraněnou nohu, aby se mohl posléze zapojovat do tréninku," řekl pro klubové stránky Martin Vávra, člen lékařského týmu A mužstva. Ruský snajpr už je tedy víceméně v pořádku, u estonského reprezentanta jsou prognózy horší. I přesto se vydá s mužstvem do Turecka.

Po minulém víkendu se seznam zraněných ještě rozrostl. Po sobotním duelu s Mladou Boleslaví musel do nemocnice Jan Kuchta, který byl otřesen po úderu loktem do obličeje. Následná vyšetření naštěstí nepotvrdila podezření na otřes mozku a mladý útočník ve středu odletí s týmem do Antalye.

Nedělní zranění Martina Haška je ovšem vážnější. V utkání s Popradem utrpěl zranění kolene. "Má podezření na poškození postranního kolenního vazu a menisku. Ve středu bude absolvovat magnetickou rezonanci, která ukáže rozsah poškození," sdělil Martin Vávra. S týmem do Turecka tedy neodcestuje.

Naopak plně připraven je Michal Šmíd, který zasáhl v rámci Tipsport ligy pouze do dvou zápasů. Jeho menší svalové zranění již plně odeznělo.