Jarní hostování Ondřeje Vrzala dotaženo

Do Turecka přiletěl za Klokany levonohý obránce.

Jarní hostování Ondřeje Vrzala dotaženo

Včera večer se připojil k mužstvu nový hráč Bohemians. Na hostování pro jarní část sezony přichází Ondřej Vrzal. "Ondrovo jméno padalo v našich plánech již v letním přestupovém termínu," okomentoval zájem Klokanů sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. V současné době trenér Miroslav Koubek nemůže počítat hned s několika hráči A mužstva. "I proto jsme museli reagovat na zdravotní stav hráčů a na neplánovaný odchod Tomáše Čížka," řekl pro klubové stránky Miroslav Držmíšek. "Máme deficit levonohých hráčů a nemáme tudíž náhradu na levé straně," přiblížil příchod Ondřeje Vrzala sportovní ředitel.

Ondřej Vrzal přichází na hostování
Ondřej Vrzal přichází na hostování
"Jsem rád, že o mě měla Bohemka zájem a že to takhle dopadlo," neskrýval radost Ondřej Vrzal. I když byl zájem Bohemky dlouhodobý, upekl se přesun do Turecka vlastně ze dne na den. "Pan Držmíšek mi volal v deset dopoledne, večer mi to potvrdil a ráno jsem už seděl v letadle," popisuje s úsměvem na rtech nový Klokan.

Na přelomu zimy trápilo Vrzala zranění kotníku. "Nyní se cítím dobře, ale potřebuji dohnat fyzičku," sám přiznává. Jeho předností může být i univerzálnost: "Když jsem byl mladší, tak jsem hrával v útoku a potom v záloze. Až na Dukle mě dali do obrany. Já jsem si prošel vše, takže si myslím, že bych mohl být prospěšný." Vtipným dovětkem k aktuální zdravotní komplikaci brankáře Martina Berkovce může být i fakt, že Ondřej Vrzal si připsal proti Spartě pár minut v brance, když jen těsně inkasoval z pokutového kopu. "Psal jsem si s Barťasem, než jsem odletěl a říkal mi, že se Berky zranil a ať si vezmu rukavice," popsal pro klubovou televizi.

Ondřej Vrzal je devětadvacetiletý obránce, který fotbalově vyrůstal v Libuši a v deseti letech přestoupil do Slavie. Poté následovala angažmá v Plzni a Jablonci, ale největší období strávil na Julisce, kde je již od roku 2010. V lize má na svém kontě 109 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek. Celý rozhovor s novým Klokanem můžete vidět již nyní na Bohemka TV.

Bohemka TV