Sparta rozhodla jedinou střelou

I přes dobrý výkon Klokani na Letné neloupili.

Sparta rozhodla jedinou střelou

Pro většinu populace normální únorová neděle. Jinak tomu bylo ovšem u vyznavačů zelenobílé barvy s Klokanem na dresu. Už je to více jak 20 let, kdy Klokani vyloupili pražskou Letnou. A kdy jindy tuto sérii zlomit, než v době, kdy se Sparťané ocitají pod tlakem a nutností zápas s Klokany zvládnout. Fanoušci se vydali na utkání tradičně společným pochodem s cílem pokořit hranici 1 000 Klokanů na Letné.

Trenér Koubek podle očekávání vyslal do boje své svěřence v novém herním systému. Svůj první ligový start za Bohemku si připsali Markovič a Buchta. Klokani se snažili ukázat, že to s bodovým ziskem myslí vážně. Po čtvrthodině hry Havel odcentroval, ale Bartkova střela z otočky se neujala.

První nebezpečnější střelu si připsal Dočkal, který si krkolomně zpracoval Costův centr, dokázal i nebezpečně vystřelit, ale Berkovec byl u své pravé tyče včas a dokázal prudkou střelu vyrazit. Krátce po půlhodině hry se domácí prosadili. Čermák byl ve středu pole spolu s míčem osamocený, zvolil střelu, která se ještě otřela od břevna a poté zapadla do sítě.

Do druhého poločasu Klokani vlétli se vší vervou. Nejdříve Bartek připravil míč na střelu Jiráskovi, ale prudký pokus z hranice vápna skončil v Koubkově náručí. O chvíli později se sám na branku hnal Markovič, ale jeho záměr Koubek vystihl a vyrazil střelu na roh.

Klokani měli v průběhu druhé půle další náznaky šancí, které byly ale zastaveny zdviženým praporkem asistenta rozhodčího. V závěru se do útočení zapojil při rohovém kopu i brankář Berkovec, ale ani jeho snaha nepomohla. Bohemka neukončila dlouhotrvající sérii, i přes dobrý výkon odjela s těsnou porážkou.