Mašek: Chyběly tomu góly

Derby na Letné popisuje Dominik Mašek.

Mašek: Chyběly tomu góly

Bohemka se svým sokem v derby statečně bojovala, místy měla i navrch a minimálně bod si odvézt z Letné mohla. Utkání za Klokany hodnotí Dominik Mašek, hráč, o jehož služby byl v zimní pauze z větších klubů zájem. Jeho pocity z úvodního jarního utkání se dočtete v rozhovoru.

Byli jsme lepším týmem na hřišti, ale bohužel to dnes nevyšlo.
Je to smůla. Spartě tam spadla v prvním poločase jedna pěkná střela, trefil to hezky. Jinak si ale myslím, že jsme domácí do ničeho nepustili. Sami jsme si vytvořili větší, vyloženější šance, ale neproměnili jsme je, což určilo výsledek zápasu.

Mohlo být pro nás výhodou, že byla Sparta favoritem?
Je dobré, že jsme měli Spartu takhle na úvod. Je ovšem škoda, že si neodvážíme alespoň ten bod. Předvedli jsme totiž dobrý výkon, chyběly tomu akorát branky v síti Sparty.

Jsou pro tebe zápasy se Spartou něčím speciální?
Proti Spartě se chce každý vytáhnout. Je to jeden z nejlepších klubů v České republice. Jinak jsme šli do zápasu jako do každého jiného, ale určitě to mělo svůj náboj a přišlo i dost lidí. Nemyslím si ale, že by to bylo úplně speciální.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Poprvé jsme nastoupili v novém herním systému v ligovém klání. Jaké z toho máš pocity?
Myslím, že nám to fungovalo. Spartu jsme do ničeho nepustili, naopak jsme si šance vytvářeli. Hraje se nám v tom dobře.

Ukázal nám něco i zápas Sparty v Rostově?
Spartě se to tam nepovedlo. Navíc museli dokázat, že mají svoji sílu, chytit se v české lize. My jsme byli připraveni, vlétli jsme na ně, ale nepřetavili jsme to v body.

V zimní přestávce jsi měl nabídky z jiných klubů. Co rozhodlo, že jsi pro potěšení fanoušků zůstal v Ďolíčku?
O tom, že budu v Bohemce pokračovat, jsem byl rozhodnutý od samého začátku. Jsem tady půl roku, vydobyl jsem si tu určitou pozici a minimálně do léta tu chci zůstat. V červnu se hraje EURO U21 a herní vytížení by ve větších klubech asi nebylo takové, jaké bych potřeboval.