Zvýšená aktivita dospěla k bezbrankovému výsledku

Klokani svého soupeře tlačili, ale své šance neproměnili.

Zvýšená aktivita dospěla k bezbrankovému výsledku

Prvního zápasu na domácím stadionu se dočkali také Klokani, kteří ve svém chrámu přivítali Slovácko. Spolu s fotbalovým utkáním mohli fanoušci ochutnat také různé zabijačkové speciality. Suma sumárum, sobotní odpoledne v Ďolíčku bylo jasným plánem prvního víkendového dne pro každého fanouška Bohemky. Nabídka mimořádného obědu a jako dezert si nechat servírovat fotbal domácích borců se nedala odmítnout. Ti mimochodem odcházeli z utkání na Spartě se vztyčenou hlavou a také s vědomím, že další podobný výkon by jistě už měl přinést tři body do tabulky. Slovácko se muselo obejít bez svého trenéra Stanislava Levého, který obdržel od disciplinární komise dvouzápasový distanc Za své výroky v průběhu utkání s Jabloncem. Hlavním lodivodem hostujícího mužstva byl jeho asistent Michal Kordula. Moravané měli ale k dispozici Vlastimila Daníčka, který v utkání se Severočechy sice obdržel červenou kartu, ale disciplinární řízení s ním nebylo na základě protestu klubu zahájeno. Kouč Miroslav Koubek vyslal do boje sestavu, která doznala od té z utkání na Letné jednu změnu. Markoviče nahradil ruský bombér Kabajev.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Hned po třech minutách ale všem fanouškům domácích zatrnulo. Centr z pravé strany se dostal až k Navrátilovi, který byl před brankou úplně sám. Berkovec k němu, ale rychle přispěchal a celou situaci skvělým zákrokem zachránil. Když se poté dlouhou dobu nic nedělo, tak přišel příběh jako z hororu. Do dlouhého nákopu šel spolu s Koném také Berkovec a Krch. Výsledkem byl nepříjemný střet celé trojice hráčů, která okamžitě skončila na trávníku. Martin Berkovec musel být odnesen na nosítkách. Trenér Koubek byl donucen ke dvojitému střídání, když indisponovaného Berkovce nahradil Fryšták a kapitána Bohemky následně vystřídal Šmíd. Více šancí a zajímavých situací v prvním poločase k vidění nebylo a rozhodčí Orel ho ještě po rozdání dvou žlutých karet na každé straně ukončil.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko
Chvilku po začátku druhého poločasu se kolem bránícího hráče obtočil Kabajev, ale jeho střelu z úhlu Heča vyrazil. Po hodině hry si míč na střed navedl Havel, ale jeho přízemní střela letěla těsně vedle. Více jak dvacet minut před koncem poslal do vápna pěkný centr Dostál, ale Kabajev s Maškem na míč jen těsně nedosáhli a míč po dalších odrazech putoval až do zámezí. Čtvrt hodiny před koncem si zpracoval na prsa Havlův centr Kabajev, ale z otočky branku netrefil. Poté si vypracovalo šanci i Slovácko. Reinberk se protáhl po pravé straně a naservíroval míč Tettehovi, ten ale z voleje branku vysoko přestřelil. Klokani svého soupeře ale po většinu času druhé půle tlačili, ovšem bez efektu. Do role tvořivého hráče se pak zapojil i Buchta, který průnikovou přihrávkou vybídl Kabajeva ke skórování, ale vybíhající Heča šanci zneškodnil. Ve zbývajícím čase už snaha Klokanů k brance nevedla, a tak první jarní domácí utkání branku nenabídlo.

Pozitivní zprávou pro příznivce Bohemians je aspoň to, že Martin Berkovec i Daniel Krch byli převezeni do Vinohradské nemocnice a jsou ve stabilizovaném stavu.