O víkendu na výjezd do Brna

Klokany vyzve soused v tabulce.

O víkendu na výjezd do Brna

O malý kousek lepší statistiku vzájemných zápasů mají Bohemians. Ti od svého znovuzrození dokázali v nejvyšší soutěži celek z moravské metropole porazit hned pětkrát, čtyřikrát se družstva rozešla smírně, stejným počtem se radovalo Brno. Z celkového počtu plných bodových zisků Klokanů se dva udály na venkovním výjezdu. Ten první již v roce 2010, kdy u toho byli současní plejeři Bartek s Jindřiškem. Další je již novějšího data, uplynuly od něj totiž necelé dva roky.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
I letos se Klokanům proti Brnu zadařilo. Jistě každý má stále v paměti skvělou kanonádu v Ďolíčku a hned tři branky v síti protivníka během prvního poločasu. To vše bylo korunováno fantastickou trefou Havla z poloviny hřiště.

Co teď ale rozhodně všem fanouškům leží na srdci je to, jak se daří zraněné dvojici Berkovec - Krch. Aktuální informace sdělil trenér Bohemians Miroslav Koubek: "U Krcha je vývoj příznivý. Na zápas bude k dispozici, až na místě se ale rozhodneme, jestli nastoupí," na druhou stranu to už ale tak dobře nevypadá: "Naopak u Berkovce je to jiné, tam to bude chtít ještě delší čas. Po Jablonci měl menší problémy ještě Mašek, ale tam to bude snad vše v pořádku," uzavřel kouč Klokanů zdravotní stav hráčů.

Pan Koubek se ale podělil i o další peripetie, kterými si současný kádr prochází, především nižší počet vstřelených branek: "Šance si vytváříme pořád, důležitá otázka je ale zvýšení důrazu ve vápně, koncentrace a technické provedení. To vše se snažíme do hráčů v tréninku dostat, tam na to dobře reagují. Útočná fáze je ale i o centrech, kvalitních finálních přihrávkách, je to souhra celého mužstva, stejně jako bránění." Závěrem Miroslav Koubek vše shrnul do hlavního cíle, který by chtěl zlepšit: "Na všem zmíněném intenzivně pracujeme, zásadní je ale teď zlepšit důraz v koncovce a být v ní agresivnější."

Tým z Brna během zimní přestávky posiloval jen omezeně, i tak se mu povedlo přivést několik zajímavých posil. Z Prešova přišel nigerijský křídelník Ashiru, z Myjavy stoper Pavlík, ze Slavie obránce Jablonský a na hostování ze Stuttgartu ofenzivní záložník Taščy.

Příchody však znamenají i odchody. Působení v klubu bylo ukončeno trojici Lacko, Pašek a Vávra. Do Teplic odešla kometa posledních zápasů Hyčka a do Karviné hned další trojice Jovanovič, Kalabiška a Weber.

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Několik informací o Zbrojovce přinesl i trenér Koubek: "Soupeř je kvalitní, to ví každý. Netřeba si asi připomínat útok tvořený Řezníčkem a Škodou," tedy hráči, kteří v součtu letos vsítili už 14 gólů, což je jen o jeden méně než všichni hráči v zelenobílém dohromady: "Navíc už je zpět Zavadil, který diktuje hru týmu a rozehrává standardní situace. Velmi nebezpečný je i nový krajní hráč Ashiru, který je extrémně rychlý. Je to ale vše o nás a našem nasazení," připomněl pan Koubek, že ohlížet se na jména protivníka by mohlo být chybou: "Dali jsme si cíl, že chceme ze zápasů venku něco přivézt. První krok jsme už s Jabloncem udělali, teď to zbývá jen dokončit."

Utkání v Brně začíná v sobotu 11.3. v 15:30 na Městském fotbalovém stadiónu. Jako hlavní sudí bude utkání řídit pan Ondřej Pechanec, asistovat mu budou pánové Jakub Hrabovský a Zdeněk Koval.