I přes tlak se Klokanům branku vsítit nepodařilo

Bohemka svírala Plzeň, vytvářela si šance, ale nakonec prohrála.

I přes tlak se Klokanům branku vsítit nepodařilo

Po delší časové odmlce se Bohemka představila fanouškům i na domácím stadionu. Netradičně ve středu, aby sehrála odložené prosincové utkání s Plzní. Trenér Miroslav Koubek nemohl postavit potrestaného Bergera. Ze sestavy vypadli také Luts s Jindřiškem. Místo nich se představil uzdravený Mašek, Jirásek a Kuchta.

Hned z úvodu se Klokani hnali do útoku. Hubínek pěkným dlouhým pasem vybídl k úniku Kuchtu, který se ale dostal do úhlu a jeho střelu Kozáčik chytil. Poté se z dalšího útoku pokoušel změnit stav utkání Hořava, ale jeho střela za hranicí šestnáctky proletěla kolem levé tyče branky Fryštáka. Pak už se ale Plzeň prosadila. Janža odcentroval z levé strany, obrana Bohemky míč nadvakrát odvrátila jen na hranici vápna, kde ho hlavou vrátil na malé vápno Hořava, tam si našel své místo Bakoš a poslal hosty z Plzně do vedení – 0:1.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Po dvaceti minutách podpořil ofenzivní snažení i kapitán Krch, když vybojoval míč v oblasti vápna, odcentroval před branku, ale Kuchtova hlavička se do branky nevešla. Když uběhla úvodní půlhodina, zahrozili opět Klokani. Dostál nadvakrát odcentroval před branku, ale hlavička Maška neměla dostatečnou razanci. Před poločasovým hvizdem ještě stihla plzeňská obrana srazit jak Krchovu, tak i Kuchtovu střelu mimo tři tyče.

Zkraje druhé půle mohla Bohemka vyrovnat. Jirásek se z pětadvaceti metrů opřel do míče, ale Kozáčik dokázal hokejovým zákrokem jeho prudkou střelu vyrazit na rohový kop. Po dalších pěti minutách si s Janžou pohrál Markovič, obešel ho, dokázal i vystřelit, ale i tento pokus gólman hostů lapil.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
A Bohemka si i nadále vytvářela šance. Markovič od kotle hostujících fanoušků nacentroval do vápna, míč propadl k Hubínkovi, ale mladý záložník trefil pouze boční síť. Poté se osmělila i Plzeň. Hořava se pokusil ohrozit branku střelou, která byla sice ještě tečována, ale Fryšták byl připraven.

V posledních minutách přiběhl pomoci při rohovém kopu svým spoluhráčům i brankář Fryšták. Výsledkem byla pouze hlavička mimo branku. V závěru mohl být konečný rozdíl dvoubrankový. Kopic byl vybídnut přihrávkou do samostatné akce, zasekávačkou nechal proběhnout obránce, čehož využil k rychlému výběhu Fryšták, zmenšil Kopicovi střelecký úhel a střelu vyrazil.
Statistiky hovořily jasně pro Bohemku, která za podpory skvělých fanoušků ovšem střeleckou smůlu neprotrhla.