Koubek: Musíme dále pokračovat a nepolevit

Trenéři Roman Pivarník a Miroslav Koubek hodnotí středeční duel.

Koubek: Musíme dále pokračovat a nepolevit

Jako první hodnotil utkání hostující trenér Roman Pivarník.
“Věděli jsme, co nás na Bohemce čeká. Odehráli jsme utkání s mužstvem, které hraje s trochu jiným rozestavením než většina ligových mužstev, což představuje v určitých fázích zápasu komplikace. Uvědomovali jsme si také, že je to zápas, který se měl hrát na podzim. Z psychologického hlediska, kdybychom ten zápas na podzim vyhráli, tak je tlak z naší strany na ostatní soupeře jiný. Bylo to hodně bojovné, hráči Bohemky nenechali našim hráčům klid na míči, dobře dostupovali. Z obou stran docházelo k nevynuceným ztrátám balónu,“ shrnul z úvodu.

Bývalý lodivod domácího týmu přidal i pár slov k současnému profilu Bohemky: “Je to hodně běhavý tým, umí kombinovat, využívá rychlé protiútoky.“

"Jsem samozřejmě rád, že jsme naši šanci dokázali využít. Bohužel jsme nedokázali přidat druhou branku, což je škoda. Dokázali jsme držet Klokany na distanc od naší branky. Centry do vápna chodily, ty jsme si dokázali uhlídat. Na konci jsme ten zápas zvládli,“ vyjádřil svou spokojenost.

Vítězství se vzhledem k počtu šancí Plzně mohlo zdát jako velmi šťastné: “Tak to nebylo. O tom se bavíme. Někdy máme relativně hodně příležitostí ke vstřelení gólu, ale proměníme jen jednu, někdy ani tu ne. Pak se vám to vrátí, že těch šancí máme méně, ale dokážeme to využít. Jednu šanci tam měl v poslední minutě i Kopic, ale vyřešil to špatně. Ještě před tou Kopicovou jsme měli protiútok, ale skončilo to u praporku. Řešení hráčů není vždy správné a zatím musíme ty zápasy uválčit.“

Poté přišel zhodnotit zápas i domácí kouč Miroslav Koubek.
“Zápas blbec, nemáme body. Plzeň jsme přehráli v zakončení, držení míče, rohových kopech. Šance máme, nikdo nemůže říct, že neútočíme, ale prohráli jsme. Myslím si, že minimálně bod jsme získat měli. Hráče hodnotím kladně, utkání bylo strhující, alespoň mi to přišlo z mé zóny, mělo to náboj. Z toho zápasu jsme chtěli vytěžit víc, odskočit od toho nepříjemného pásma, to se nepodařilo a je to zklamání,“ přednesl zástupcům tisku.

“V zakončení nám chybělo i trochu štěstěny. Byla tam dnes i jiná typologie hráčů. Hrál Kuchta, takže jsme hráli na dva hroty. Tudy vede cesta, zvedlo se to, když budeme takhle dál pokračovat, tak budeme odměněni, ale nesmíme polevit. Byly tam závary, všechno se to odráželo k hráčům v červených dresech. Třeba šance Markoviče, který mohl obstřelit brankáře na vzdálenější tyč, to už je technická stránka. Hubínek měl velkou šanci. Létalo hodně centrů, některé šly dát pod sebe, když nabíhá druhá vlna. To jsou věci myšlenkového rázu, jak to hráči řeší, tam jsme slabí,“ vytipoval příčiny porážky.

Plzeň se dostala i rychle do vedení a mohla spoléhat na svou silnou stránku, kterou je obrana: “Myslím, že defenziva Plzně byla dnes velmi zranitelná, dostávali jsme se do finálních situací. Měly jsme tam náběhy za obranu. Když si můžu dovolit hodnotit výkon Plzně, tak ne, že se ji nedařilo, ale my hráče Viktorky zatlačili natolik, že byli pod tlakem naší ofenzivy. Takových pasáží bylo dost.“

“Série bez vstřelené branky samozřejmě chroustá psychiku, z toho mám obavy. I v Brně jsme měli šance, máme je všude. Na Spartě jdeme sami na bránu, se Slováckem jsme si je také vytvářeli, v Jablonci pro změnu Berger. Vidím světlo na konci tunelu, v šancích. Byl bych frustrovaný, kdybych viděl, že výkon je špatný. Pokud bychom hráli na vlastní půlce, daleko od branky soupeře. V tomto mužstvu je potenciál, síla, trénovanost, nesmíme se zbláznit a musíme být trpěliví,“ ukončil své hodnocení okomentováním střelecké smůly svých svěřenců zkušený kouč Bohemians.