V neděli derby s Duklou

Do Ďolíčku přijede oblíbený soupeř.

V neděli derby s Duklou

Během čtyř dnů se Klokani představí podruhé v domácím chrámu. Po středečním utkání s Plzní přijede do Vršovic tentokrát soupeř z Julisky, pražská Dukla. Vzájemná bilance s tímto sokem hovoří hlavně v domácím prostředí jednoznačně pro Zelenobílé. Aktuální bilance hovoří pro Klokany v poměru 5 – 4 – 2 s celkovým skóre 14:13. V historii ligové soutěže Bohemka doma ještě nepocítila hořkost porážky. Poslední domácí zápas se žlutočervenými rozhodl jedinou trefou kapitán Daniel Krch. V neděli půjde i o pomyslných šest bodů. Komu se podaří zvítězit, zůstane po dobu reprezentační přestávky v první desítce.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
V týmu soupeře se během zimní přestávky událo několik změn. Do týmu přišel na hostování z Letné Zinedin Mustedanagič, po hostování u Botiče přestoupil z Plzně fanouškům dobře známý Jan Holenda, z Příbrami Patrik Brandner. Mužstvo Jaroslava Hynka ale opustilo několik opor. Jakub Považanec odešel do Jablonce, Aldin Čajič do tureckého Elazigsporu, Budge Manzia do druholigové Olomouce, španělský útočník Néstor zamířil na Letnou a Ondřej Vrzal našel své nové působiště v Ďolíčku, kde je momentálně na hostování. Pražané v jarní části prohráli pouze jednou, a to stejně jako Klokani na Letné se Spartou, shodným výsledkem 0:1. V ostatních utkáních si hráči Dukly připsali tři body za vítězství v Hradci a s Jabloncem a jeden bod za domácí bezbrankovou remízu s Karvinou.

Klokani se na svého soupeře bedlivě připravují s cílem konečně vstřelit branku a připsat si tři body.
K nedělnímu derby přidal svůj pohled trenér Miroslav Koubek: “Chceme navázat na nátlakový fotbal, který jsme proti Plzni předvedli. Herně to bylo dobré a přeji si, abychom v tom pokračovali. Musíme prolomit prokletí, které nás provází ve finální fázi. Věřím, že to zvládneme.“

Lodivod Klokanů přidal pár slov k soupeři: “Dukla pokračuje ve stylu hry, kterou předváděla pod trenérem Kozlem, jen ji trochu zjednodušila. Snaží se hrát kombinační fotbal, má kvalitu. Je to velmi dobrý soupeř.“

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
“Směrem dopředu mají v týmu nebezpečné hráče. Už v podzimním utkání na Julisce nás trápil Olayinka, ale nemám obavy o naši defenzivu. Mají to dobře poskládané. Dobré výkony podává Tetour. Obrana s Kušnírem, Šimůnkem, Štětinou a Podaným hraje spolehlivě,“ vytipovával individuality soupeře.

Kdo rozhodně nebude moci do utkání nastoupit je zraněný Michal Švec, jehož zranění v průběhu středečního klání se ukázalo vážnější a podle odhadů klubových lékařů bude minimálně měsíc mimo. „V Brně musel zaskočit Michal Švec v záloze, na stoperu ho nahradil Šmíd. Nahradil ho i ve středu a svoji roli zvládnul. Nebojím se, že by měly nastat nějaké trable, po dohodě klubů nesmí být nominován Vrzal,“ doplnil trenér Bohemians.

Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Pavel Franěk. Na čarách mu budou poté asistovat Petr Blažej a Tomáš Mokrusch. Čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Černý. Samotné utkání začne v 17:00. Pokladny stadionu se otevřou v 15:30 hodin. Lístků je dostatek do všech sektorů v cenových kategoriích za 150 Kč a 230 Kč. Před utkáním proběhne v pojízdném fanshopu autogramiáda. O poločasové přestávce proběhne na hrací ploše soutěž, kterou zprostředkovává společnost AAA Auto.