V pohárové cestě do semifinále stojí Boleslav

V úterý večer čeká na Klokany obhájce trofeje.

V pohárové cestě do semifinále stojí Boleslav

Hráči Bohemians Praha 1905 stojí před branami semifinále MOL Cupu. Aby splnili nejenom sobě, ale také fanouškům Klokanů, sen, musí přejít v úterý večer přes Mladou Boleslav. Tedy porazit loňského vítěze, aktuálně čtvrtý celek ligové soutěže. Mladoboleslavští dokráčeli do úterního čtvrtfinále přes třetiligové Zápy a prvoligový Hradec Králové. Bohemka porazila Štěchovice, Hulín a Králův Dvůr. Poprvé se tak letos v MOL Cupu postaví ligovému týmu.

Oba celky se nenacházejí v úplně ideálním rozpoložení. Mladoboleslavský klub si v letošním roce připsal jedinou výhru nad Spartou, Bohemka na tříbodový zápas zatím čeká. Svěřenci trenéra Martina Svědíka si i tak stále drží pohárové umístění v ligové tabulce. Mají ovšem stejný počet bodů jako pátý Zlín.

Klokani odehráli před uterním čtvrtfinálovým zápasem sobotní duel v Příbrami. Mladá Boleslav odpočívala o den více, hráči středočeského týmu totiž sehráli ligový zápas již v pátek doma proti Jablonci (0:0). Na podzim si Boleslav z Ďolíčku odvezla všechny tři body za výhru 3:1. Jarní odveta je na programu za pár dní, přesněji v sobotu 15. dubna.

Vstupenky se na úterní zápas budou prodávat v den utkání v otevírací době fanshopu v Ďolíčku (od 10:00 do 16:00 s hodinovou polední přestávkou). Samotné pokladny se před utkáním otevřou společně se stadionem v 18:45. Ve fanshopu mohou ještě permanentkáři využít slevu na vstupenku, na pokladnách se budou lístky již prodávat za plnou cenu. Na hlavní tribunu stojí vstupenka 230 Kč, do kotle a na protilehlou tribunu 150 Kč. Na úterní pohárový zápas neplatí ligové permanentní vstupenky! Mimo běžného zápasového programu mohou fanoušci během pohárového večera navštívit i klubové muzeum, které bude v úterý otevřeno všem návštěvníkům.

Při nerozhodném stavu zápasu po devadesáti minutách čeká hráče i fanoušky prodloužení hrané na dvakrát 15 minut. Jestliže i poté bude výsledek remízový, následují pokutové kopy. Zítřejší čtvrtfinále bude mít na starosti rozhodčí Martin Nenadál s asistenty Ivo Nádvorníkem a Tomášem Batíkem. Zápas začíná v Ďolíčku ve 20:15 a živě ho bude přenášet ČT sport.