Bohemka si semifinále nezahraje

Zelenobílou jízdu pohárem ukončily až penalty s úřadujícím vítězem soutěže.

Bohemka si semifinále nezahraje

Klokani nastoupili do utkání v dosti pozměněné sestavě. Trenér Koubek se vrátil ke čtyřobráncovému systému, na hrotu poté operovali dva útočníci. V základní sestavě se poprvé v soutěžním utkání objevil Nitrianský, jenž zaujal pravý kraj zálohy.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
První velkou příležitost si již po třech minutách vytvořili hosté, kdy Chramosta sám z pravé strany nedokázal prostřelit Fryštáka. Na to kontrovali Klokani rohovým kopem, který se odrazil ke Šmídovi, ten poté v krkolomné pozici trefil tyč.

Bohemka se po své šanci probrala z letargie posledních dní a začala dorážet na obranu Boleslavi. Z několika polostřel a pološancí se zrodila jedna velká po necelé půlhodině hry, Bartek poslal nadýchaný centr do vápna, kde si ho našel Kabajev. Jeho hlavičku do protipohybu brankáře ale Vejmola konečky prstů vyrazil.

Na začátku druhé půle se z průběhu hry nic nezměnilo, avšak jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. V devětapadesáté minutě nedokázal Havel odhlavičkovat nebezpečný centr, ve vápně si tak našel míč Magera a zblízka propálil Fryštáka. 

Boleslav byla ve vedení a Klokani se začali vrhat do vysilujícího útočení. A snaha se vyplatila, Bohemka zamkla soupeře v jeho pokutovém území, načež Jindřišek vyslal centr na zadní tyč, kde Mašek procedil míč za záda brankáře Vejmoly.
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav


Zelenobílí byli rázem na koni a do konce základní hrací doby si vytvořili ještě několik zajímavých příležitostí. Nejprve na Kabajevovu prodlouženou hlavičku nedosáhl Havel, následně Hašek netrefil skákající balón na penaltovém puntíku.

Devadesát minut bylo odehráno a na řadu přišlo prodloužení trvající dvakrát patnáct minut. V jeho první části se žádný z týmů už nikam nehnal, tudíž byla k vidění hra především okolo středu hrací plochy. V závěru části druhé se ještě k náporu zmohla Boleslav, obě její slibně vyhlížející šance ale zhatily nafilmované pády ve vápně. 

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav
Nerozhodný stav byl na světě, utkání tak měl rozhodnout penaltový rozstřel. Jako první se postavil k míči Jindřišek a zkušeně proměnil, na jeho pokutový kop totožně navázal Přikryl. Ve druhé sérii svou penaltu proměnil Hašek, Matějovskému se vedlo stejně. Při třetích pokusech ale poslal Bartek míč nad bránu, načež hostující Čmovš se štěstím spolupracoval s tyčí a strhl vedení na stranu Boleslavi. Ve čtvrté řadě penalt se ještě prosadili oba střelci Havel i Železník, rozhodnout se tak mohlo v sérii páté. Tam ale nevsítil branku Mašek, tudíž již nikdo z hostujícího družstva kopat nemusel - Boleslav ovládla penalty v poměru 4:3.