Koubek: Hráče musím pochválit

Trenéři Martin Svědík a Miroslav Koubek hodnotí čtvrtfinálové utkání.

Koubek: Hráče musím pochválit

Jako první dorazil na tiskovou konferenci ten šťastnější kouč, Martin Svědík.

“Hned na začátku utkání jsme si vytvořili vyloženou šanci, ale Chramosta ji neproměnil, to nás trochu paralyzovalo, protože pak jsme najeli na starou písničku, která nás provází - spoustu nevynucených ztrát. Hlavně v práci s míčem u středních záložníků Mareše a Přikryla, nahoře nepracoval dobře Chramosta. Nedostávali jsme se do hry tak, jak bychom chtěli,“ vyjmenovával nedostatky ve hře Boleslavi.

Pak už to bylo z naší strany sice lepší, ale pořád si myslím, že to nebylo dobré. Vzhledem k těm střídáním se ta hra postupem času lepšila. Po nějakých šedesáti minutách jsme to korunovali gólem. Místo toho, abychom byli i po brance nadále aktivní, tak přišla naše pasivita. Mareš opustil svůj prostor a dostali jsme z toho vyrovnávací gól,“ pokračoval trenér ve svém povídání.

Kouč hostů si však představoval, že zápas skončí v normální hrací době: “Chtěl jsem, abychom to dohráli v klasických devadesáti minutách, dalo se to. V tom prodloužení jsme sice byli silnější na míči, sbírali odražené balóny. Když už jsme se do šancí ale dostali, tak jsme buď nebyli přesní v koncovce, nebo zkazili finální přihrávku.“

Na závěr přidal i svůj pohled na penaltový rozstřel: "V pokutových kopech to byla loterie. Já jsem moc rád, že jsme to zvládli a postoupili.“

“Sebevědomí je hodně důležité. Jdeme v poháru dál, což byl náš cíl. Samozřejmě mě může mrzet, že se to povedlo až na penalty, ale tady je důležitý postup,“ zakončil své hodnocení mladoboleslavský trenér.

Po něm přišel zhodnotit čtvrtfinálové klání i Miroslav Koubek.

“Bylo to kvalitní utkání, je to dobrá reklama na český pohár. Byl to dramatický zápas. Stáli jsme proti favoritovi z popředí ligové tabulky a byli jsme velmi zdatným soupeřem. Mohli jsme i vyhrát. Podle televizních pracovníků jsme měli kopat i pokutový kop. V závěru měl šanci Kuchta, škoda že trefil prostředek branky. Byly tam i další situace, ale měl je i soupeř,“ shrnul zkušený stratég.

Prozradil, v čem je Boleslav silná: “Hosté potvrdili svoji kvalitu v rychlých protiútocích, přechod do útoku se rozjíždí přes sklepnuté, či udržené míče Magerou, to se špatně chytá.“

"My tam nemáme takové rychlostní typy, ale hráči se s tím popasovali dobře. Musím je pochválit,“ přitakával domácí kouč.

“Ukázali jsme, že nemáme herní krizi, nýbrž dlouhotrvající výsledkovou. Mužstvo je připravené, organizované, v dobrém stavu,“ přiblížil stav svého celku.

Pak se řeč přesměrovala na koření fotbalu: “Produktivní projev nás provází delší dobu, dokonce se to potvrdilo i v penaltách. Zase jsme prohráli nějaký střelecký závod, budiž, musíme to přijmout.“

“Zahrávání penalt jsme v pondělí trénovali. Až na jednu změnu, kdy tam měl být Šmíd. On byl ale tak vyčerpaný, až nám z toho odešel. Šel tam za něj jiný exekutor. Pokutové kopy můžete trénovat jak chcete, ale pak se ukáže velikost toho hráče. Je to jako s tou střelbou, když to trefujete na figuríny, tak kluci dávají krásné góly. V zápase je to však pod tlakem, jiný prostor, čas, tam se kvalita projeví,“ poukázal na náročnost samotných utkání.