Haškova premiéra za tři body

Klokani otupili ježčí bodliny.

Haškova premiéra za tři body

Nový trenér, nové rozestavení, nová motivace. To vše přinesl zápas proti soupeři z Jihlavy, který byl doslova o šest bodů. Bohemka se vrátila ke čtyřobráncovému systému s pěti záložníky, kdy na lavičce zůstali třeba Hubínek s Jiráskem, naopak v zahajovací sestavě se objevili Bartek s Jindřiškem.

Klokani začali hned v úvodu náporem, jenž vyústil ve třetí minutě v první velkou šanci. Kabajev se bojovností prodral přes několik obránců a oslovil centrem v tutové pozici Haška, ten ale bohužel míč nedokázal pořádně trefit.

Co se nezdařilo po příležitosti na začátku, vyšlo ještě do první půlhodinovky. Jindřišek prudce vystřelil, jeho ránu ale Hanuš zvládl vyrazit. Následně Luts hlavou poslal míč na bránu, kde jej dorazil do sítě o břevno svým prvním ligovým gólem v Bohemce Kabajev.

Zelenobílí i nadále nepolevovali a neustále dotírali na obranu hostů. Několik menších závarů sice bylo k vidění, na ty zásadní se ale čekalo až do posledních dvaceti minut zápasu, kdy Jihlava hrála již s hodně otevřenou obranou. Nejprve Bartek uvolnil do úniku nového hráče na hřišti Kuchtu, ten ale ani nadvakrát nedokázal sám před brankářem dotlačit míč za Hanuše.

Za chvilku hráči Bohemians opět sahali po gólu. Jindřišek centroval od rohového praporku, na zadní tyč prodloužil míč ještě Luts, ovšem tam byl ve skluzu o chvíli později Havel a na míč nedosáhl.

V závěru měl ještě velkou šanci Luts, trefil však pouze dobíhajícího obránce. O něco lépe se vedlo po něm Kuchtovi, nicméně ten tváří v tvář Hanušovi trefil jen tyč.

Klokani tak už další gól nepřidali, čímž si připsali jednobrankové vítězství. Tak dlouho očekávané a nyní konečně vybojované.