Jindřišek: Můžeme se rovnat s kýmkoliv

Utkání komentuje Josef Jindřišek.

Jindřišek: Můžeme se rovnat s kýmkoliv

Josef Jindřišek popisuje své pocity po zápase v Mladé Boleslavi pro klubový web. Klokani byli lepší, bod je pro celek z Ďolíčku ztráta. Vše v interview.

Můžeme to brát dnes jako ztrátu?
Asi ano. Kdybych proměnil penaltu, byly by tři body nejspíš naše. Nestalo se, brankář vystihl směr střely, kopnul jsem to špatně. Odvážíme si jen jeden bod, i když bychom před zápasem remízu brali. Po vývoji celého zápasu, ve kterém jsme Boleslav přehrávali ve sprintech, nasazení a odražených míčích, jsme byli lepší. Bod je málo.

Povětšinu utkání jsme domácí tým svírali na vlastní polovině. Dokazuje to, že se můžeme měřit s jakýmkoliv mužstvem?
V dnešní době se v lize může měřit každý s každým. Zápas začíná vždy 0:0, záleží, jak si hráč nastaví hlavu, jeho individuální přístup. My jsme nastaveni správně, můžeme se rovnat i s ostatními celky.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Mohli nás domácí ještě něčím překvapit? Pohár odehráli s téměř totožným mužstvem, kdežto u nás došlo ke změně trenéra, rozestavení.
Sice nás trénuje jiný kouč, ale pohárový zápas jsme hráli ještě pod panem Koubkem, byli jsme vyrovnaným soupeřem mladoboleslavským hráčům, shodou okolností to skončilo po jedné vstřelené brance na každé straně, v penaltách jsme taky vypadli. Byla v nás dnes touha jim to vrátit, bod z venku se počítá, mojí chybou ale nemáme všechny.

Pracovalo se lépe po vítězství nad Jihlavou?
Určitě ano. Závisí to na hře týmu, co chce hráč v zápase hrát. Stačí, aby se dva, tři hráči báli hrát, a na projevu mužstva se to podepíše. Takhle bylo na každém vidět, jak moc chce hrát.

Při penaltě jsi stál proti stejnému brankáři jako před několika dny. Co se ti honilo hlavou při zahrání pokutového kopu?
Když ji proměním, tak asi vyhrajeme, to bylo asi to hlavní.