Markovič: Chyběl nám klid v koncovce

Utkání komentuje Miroslav Markovič.

Markovič: Chyběl nám klid v koncovce

Po nešťastném průběhu utkání se Zlínem hodnotí střetnutí útočník Miroslav Markovič. Poločasová pauza, pokutový kop a mnoho dalších zápasových souvislostí v rozhovoru.

Vstup do utkání nebyl z naší strany úplně povedený.
To ano. Trochu nám dělal problémy i vítr, hráli jsme proti němu. Zlín hrál vědomě na míče za naší defenzivní řadu, tím pádem se díky povětrnostním podmínkám balón zastavoval a pak jsme měli zmatek, jestli bude hrát brankář nebo obránce. Hostující hráči si tam nabíhali a dělali nám potíže. Vyústěním toho všeho byla první branka.

Po delší době ses dostal do základní sestavy. Jak ses těšil?
Samozřejmě, že natěšenost byla velká. Trenér se rozhodl, že o poločas půjdu dolů, já to respektuji. Nezbývá mi nic jiného, než dál makat a čekat na další šanci.

Byla na hřišti hodně znát absence Krcha s Jindřiškem?
Před tím jsme získali ve dvou zápasech čtyři body, tam ti kluci hráli. I ty zápasy byly docela povedené. Nějaký vliv na naši hru to určitě mělo. Nemyslím si ovšem, že kluci, kteří nastoupili místo nich, by hráli tak špatně. Dokázali je nahradit, ale všichni víme, že to jsou hráči, kteří patří do základu. Cítit to trochu pochopitelně je.

Co se dělo o poločasové pauze v kabině?
Poslechli jsme pokyny trenéra. Co bylo z naší strany špatně, zkusili jsme se nabudit a vstoupit lépe do druhé půle. Já už byl ve sprše, takže nevím, jak vypadal začátek druhé pětačtyřicetiminutovky. Bylo vidět, že to dnes nebyl jednoduchý zápas, protože Zlín dobře bránil, čekal na rychlé protiútoky, což jsme věděli. My se mockrát do vápna nedostali. Když už se nám to podařilo, tak jsme nedokázali být přesní, vstřelit branku.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Jaký herní aspekt nám dnes chyběl pro větší produktivitu?
Pár náznaků tam bylo, ale chyběl tomu klid v důležitém momentu a přesnost, aby někdo trefil bránu. Ty míče létaly většinou přímo na brankáře Švengera a on to měl docela jednoduché.

V tom druhém poločase jsme hosty v podstatě do ničeho nepustili. Poločasová přestávka nám tedy pomohla.
Byla o tom řeč i v kabině, že musíme Zlín zatlačit, jít za vyrovnáním, věřili jsme tomu. Chyběl asi i větší důraz v soupeřově šestnáctce.

V nastaveném čase neodpískal rozhodčí pokutový kop v náš prospěch, který byl podle průkazných záběrů jednoznačný. Mrzí to takhle po utkání o to víc?
Slyšel jsem to pak v šatně, že podle televizních záběrů měla penalta být odpískána. Samozřejmě to zamrzí. Je to škoda, protože tím pádem bychom zachránili třeba alespoň bod, který by v téhle chvíli byl asi hodně důležitý.

Jak jsi již zmínil, v dalším důležitém klání nás čeká Slovan Liberec. Budeš dávat trenérovi nějaké informace navíc, vzhledem k tomu, že jsi v zimě zamířil do Ďolíčku právě z Podještědí?
Pokud se mě trenér zeptá, tak mu samozřejmě budu schopen nějaké věci říct. Myslím si ale, že náš kouč je dost zkušený na to, aby se spolu s asistenty na Liberec připravil. Budu mu pochopitelně k dispozici, ale od toho je trenér, ten připravuje mužstvo na zápasy.