Trenér Hašek: Dali jsme do toho vše a nemáme nic

Trenéři Bohumil Pánik a Martin Hašek hodnotí sobotní zápas.

Trenér Hašek: Dali jsme do toho vše a nemáme nic

Jako první se představil u mikrofonu kouč FC Fastav Zlín Bohumil Pánik.

"Odehráli jsme výtečný zápas z pohledu bojovníků a běžců," sdělil, na co se pokusil v utkání především vsadit: "Vypadlo nám hodně hráčů ze základní sestavy, a ti bojovníci a běžci eliminovali největší sílu Bohemky, potlačili její atributy."

"Myslím, že jsme byli v první půli hodně nebezpeční," což dokládá nejen vyšší počet střel, ale třeba i šance Kopečného a Hnaníčka: "Dokázali jsme dát gól a vůbec měli více těchto situací. Ve druhé půli už se to otočilo, bylo jasné, že domácí si pod tlakem výsledku budou vytvářet na stranu svého kotle brankové situace. Ten druhý poločas jsme přežili někdy s nasazením života a díky brankáři Švengerovi. Pak už se hrál vabank, kdy jsme využili jeden z brejků."
Následně přišla otázka, jestli hráči Zlína neměli ze závěrečných úniků vstřelit více branek než jednu, na to reagoval pan Pánik: "Kdybychom každý brejk proměnili, tak by to bylo s hráči, kteří by už určitě nehráli ve Zlíně, ale někde výš."

Další dotaz směřoval k sestavě, jelikož trenér Pánik naznačil, že dnes rozhodně nemohly nastoupit všechny opory: "Dneska jsme si pomohli hráči, kteří nehrávají stabilně. Vsadili jsme proto především na to, co jsem naznačil už před chvílí - bojovnost a běh. Oni ale i tito hráči dokázali dát branky, čímž si říkají, aby na hřiště šli častěji."

Poslední otázka cílila na černou sérii Zlína, který po skvělé podzimní části na jaře ještě nevyhrál: "Když vám tu sérii pořád někdo připomíná, tak už jste na to vy osobně tak trochu imunní, stejně to ale vnímáte. Já jsem před tímto zápasem svěřil větší roli asistentům, kteří s hráči hodně mluvili a motivovali je, já se stáhl více do pozadí. Je vidět, že asistenti odvedli výbornou práci. Teď to z nás už všechno spadlo, ten kámen byl slyšet určitě až ve Zlíně."

Po malé odmlce se k novinářům dostavil i trenér Bohemians Praha 1905 Martin Hašek.

Ten začal lakonickým popsáním hostujícího družstva: "Hráli jsme se soupeřem, který má z mého pohledu rozhodně výrazně větší kvalitu, než má jarní výsledky." Poté už následovalo hodnocení samotného utkání: "Do zápasu jsme vstoupili ne zcela koncentrovaně a přežili dvě příležitosti Zlína. Když už to vypadalo, že jsme v zápase, kdy jsme hru vyrovnali, tak jsme naší individuální chybou nabídli soupeři gól."

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:2 (0:1)
"Od toho gólu se odvíjel celý zbytek zápasu. Byli jsme tím zaskočení, hráli pomalu dopředu a dávali zbytečné zpětné přihrávky. To na Zlín neplatilo, ten má totiž výborně organizovanou hru a navíc je velmi poctivý," skládal pan Hašek soupeři poklonu.

"Ve druhém poločase měla naše hra lepší parametry, bylo tam více kombinace, byli jsme přímočařejší, hráči si začali více věřit a více se pohybovat. Byly tam pasáže, kdy jsme měli velký tlak a přišly příležitosti ke skórování, ale my je všechny promarnili. V úplném závěru už jsme šli do maximálního tlaku, i s brankářem na rohový kop, z toho pramení ten gól Zlína z brejku."

"Mrzí mě hlavně, že za ten výkon nemáme zpětnou vazbu v podobě vstřeleného gólu, protože si myslím, že tam hráči nechali dnes obrovské množství sil, ten gól si zasloužili. Je to pak obrovské zklamání, když vidíte, z jakých sil se vydáte, přesto z toho nakonec nic není."

První dotaz ze strany zástupců tisku směřoval na nepovedený vstup do zápasu: "Úplně nejvíc mě štve, když hráči, které trénuji, málo běhají, pomalu běhají a nežijí tím zápasem. Když se to nepodaří, tak je to vždy vina trenéra. Odpověď, proč to tak je, je ale velmi složitá. Někdy jste živí, někdy se zase po hřišti loudáte. Kdyby někdo věděl, jak to změnit, tak je rázem nejlepší. Taková odpověď ale není. Jednou je to tak, podruhé tak. My jsme byli v předchozích dvou utkáních velmi živí, byli na tom lépe než soupeř, dnes jsme ale zase tahali za kratší konec."

V další otázce přišla na přetřes interní tabulka Klokanů. Tabulka, která začala s příchodem trenéra Haška a počítají se do ní ligové zápasy od duelu s Jihlavou: "V naší tabulce jsme na tom teď dobře. Byli jsme před dneškem čtvrtí až pátí, teď jsme se neposunuli, ale budeme mít další šanci už zase za týden. Věřím, že do toho od první vteřiny vlítneme a zadaří se."

Poslední věc, na kterou pan Hašek odpovídal, bylo nucené střídání brankáře Berkovce: "To je další věc, která nám utkání zkomplikovala. Chtěli jsme vystřídat útočníka a přišlo ještě tohle, tím jsme si vyčerpali další střídání. Pěkně nakopnutý tam byl i Bartek, poté i Luts, který kulhal. Střídali jsme, jelikož jsme museli, ne proto, že bychom tam chtěli vnést nějakou novou invenci. Jak to ale s Berkovcem vypadá, to ještě nevím, uvidíme dle toho, co řekne doktor."