Komise rozhodčích uznala protest klubu

Rozhodčí Ondřej Pechanec má pozastavenou činnost.

Komise rozhodčích uznala protest klubu

V pondělí podali Bohemians Praha 1905 oficiální protest Komisi rozhodčích FAČR proti řízení sobotního utkání rozhodčím Ondřejem Pechancem. Klub byl totiž názoru, že ve dvou případech měl hlavní rozhodčí nařídit pokutové kopy ve prospěch našeho celku.

Na svém pondělním zasedání se KR zabývala vyhodnocením utkání 25. kole ePojisteni.cz ligy společně s 23. a 24. kolem Fortuna národní ligy. "V utkání ePojisteni.cz ligy mezi týmy Bohemians Praha 1905 - FC FASTAV Zlín se rozhodčí Ondřej Pechanec dopustil hrubých chyb, když v 55. minutě nenařídil pokutový kop za to, že došlo ze strany hostujícího brankáře ke kopnutí D33 (Dominik Mašek) skluzem zepředu oběma nohama. V 92. minutě měl nařídit pokutový kop za držení hráče D31 (Tomáš Berger) hráčem H21 (Josef Hnaníček) uvnitř brankového území oběma rukama za ramena v nepřerušené hře," stojí v prohlášení Komise rozhodčích.

Protest našeho klubu byl tedy shledán jako důvodný v plném rozsahu. "Rozhodčímu Ondřeji Pechancovi pozastavuje Komise rozhodčích FAČR delegace na pět soutěžních utkání v utkáních ePojisteni.cz ligy a Fortuna národní ligy," zveřejnila komise na svých internetových stránkách. Rozhodčí Ondřej Pechanec si tedy v letošním ligovém ročníku již nezapíská.