Na prvního Máje bitva o body v Liberci

Klokany čeká důležitý souboj pod Ještědem.

Na prvního Máje bitva o body v Liberci

V dalším klání o ligové body čeká Klokany celek Liberce, tedy konkurent v boji o setrvání v nejvyšší soutěži. Pro hráče Bohemians není stadion U Nisy příliš oblíbenou lokalitou. V ligové historii si totiž všech sedm vítězných zářezů připsali v domácím prostředí. Celková statistika mluví v poměru 16 – 6 – 7 pro celek z Podještědí. Ačkoliv umístění v tabulce tomu na první pohled nenapovídá, tak Slovan je i na devátém místě stále ohrožen sestupovým ohrožením. V posledních zápasech ale tým okolo Milana Baroše zabral, když doma porazil pražskou Duklu (3:1) a poté dokázal zvítězit v Hradci Králové (1:0), v tomto utkání dostal červenou kartu Petr Ševčík a v pondělí nebude moci nastoupit.

FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
FC Slovan Liberec - FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Podzimní část ovšem nepatřila mezi nejzdařilejší, a proto se v týmu událo několik hráčských změn. Z Teplic přestoupil Potočný, Ondřej Kůdela z Mladé Boleslavi, Radek Voltr ze Slavie a Miloš Bosančič z čínského Hangzhou Greentown. V severočeském celku je však několik hráčů zapůjčeno z jiných klubů. Sportovní ředitel Jan Nezmar přivedl do týmu formou hostování ze Slavie Jana Mikulu a Tomáše Součka, Martina Kouřila z blízkého Jablonce. Volným hráčem byl pak Milan Kerbr, který se také upsal Severočechům.
V zimní pauze ovšem postihlo celek Liberce také několik odchodů. Do Slavie Praha odešel talentovaný Sýkora, o dvě tramvajové zastávky vedle do Ďolíčku pro změnu Nitrianský s Markovičem. K zahraničnímu angažmá dostal svolení Lukáš Pokorný, jenž přestoupil do francouzského Montpellieru. Fotbal v Ázerbajdžánu ochutnává Zdeněk Folprecht, který hostuje v Neftči Baku. Do Sparty se pak vrátil David Hovorka. 

K samotnému městu má speciální vztah kouč Martin Hašek: "Utkání bude pro mě specifické. V Liberci jsem 15 let žil, oženil se tam a narodili se mi tam dva ze tří synů. "

Na stadionu ovšem zažil několik zápasů na lavičce protivníka: "Byl jsem tu asi třikrát nebo čtyřikrát jako trenér Sparty. Nečeká nás tu nic jednoduchého, čemuž napovídá situace v tabulce."

Několik hráčů mělo během utkání se Zlínem zdravotní potíže: "Bartek má jen lehké problémy. Trénuje s námi už i Berkovec. Vzestupnou tendenci má i situace okolo Vrzala. Jinak jsou všichni hráči v pořádku. Dostál nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám, na jeho místo máme dvě varianty a ještě se rozhodneme, kdo nakonec nastoupí."

Velký ohlas měla i absence Kabajeva: "Představitelé klubu dělají vše, aby byl Kabajev v pondělí k dispozici. Bylo mi řečeno, že je to otázka jednotek dnů."

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec 2:1 (1:0)
 Utkání bude řídit jako hlavní arbitr Karel Hrubeš. Na čarách mu budou asistovat Jiří Moláček a Zdeněk Koval. Čtvrtým sudím byl pak delegován Jan Machálek. Zápas začíná v Liberci v 17:30 pod dohledem kamer O2 TV Sport. Sektor 1905 vypravuje do místa dějiště speciální Sektorbusy, což je ideální možnost dopravy, pokud se nemáte do Liberce jak dostat. Sraz všech účastníků výjezdu je ve 14:45 v Ďolíčku. Cena dopravy přijde na každého fanouška 170 korun a vstupenka na představení našich borců pak na 100 korun. Lístky se budou kupovat až na místě. Přihlášky zasílejte na info@sektor1905.cz. Pro Klokany je pondělní souboj důležitý a každý hlas v kotli bude potřeba.