Bohemka prokletí v Liberci nezlomila

První poločas rozhodl o osudu utkání.

Bohemka prokletí v Liberci nezlomila

Klokani se vydali první květnový den na důležitý zápas se Slovanem Liberec. Kouč Martin Hašek nahradil vykartovaného Dostála na pravém kraji obrany Nitrianským, místo zraněného Berkovce se do branky postavil Fryšták, do sestavy se vrátili po karetním trestu Krch s Jindřiškem a na hrotu útoku operoval od úvodního hvizdu Kuchta.

A hned v první pětiminutovce mohla Bohemka vést. Pas Jindřiška za obranu si zpracoval do běhu Kuchta a běžel ze strany sám na brankáře, ale při zakončení mu míč nepříjemně skočil a jeho střela skončila vedle branky.

Ve dvacáté minutě ovšem zahrozil i Liberec a z první vážnější akce se radoval z vedení. Mikula se na pravé straně chvíli mazlil s míčem, aby ho pak poslal před branku na Ekpaie, který zakončil hlavou přesně k tyči – 1:0.

O deset minut později přišla další rána do plánů pro bodový zisk Klokanů. Domácí hráči se prokombinovali středem hřiště rychlými přihrávkami a vyústěním souhry byl samostatný únik Ekpaie, který prostřelil Fryštáka – 2:0.

Klokani se oklepali a snažili se zkorigovat stav utkání. Ačkoliv měli chvílemi územní převahu a drželi míč na svých kopačkách, tak Dúbravku neohrozili. Když už se zdálo, že skončí první poločas s dvoubrankovým náskokem Liberce, přišla třetí branka. Kerbr se díky svému důrazu probil přes hráče Bohemians, vyslal do samostatné akce Baroše, jenž jemným obloučkem přehodil brankáře Klokanů – 3:0.

A bylo na hráčích Bohemians, aby s vývojem něco udělali. Hned po dvou minutách druhého poločasu přistrčil Maškovi míč Luts, ale pokus mladého záložníka se mezi tři tyče nevešel.

Zapsat se do statistik utkání chtěl i Vůch, když si navedl míč na střed, jeho jedovatou střelu Fryšták u tyče vyrazil. Hezkou akci předvedli potom hráči Bohemky. Jindřišek pěkným pasem vyslal vstříc brance Haška, jenž u lajny přihrál pod sebe Maškovi, jeho ránu ale obránci Liberce zablokovali na roh.

Trenér Hašek poslal do hry čerstvého Bergera a ten se mu odměnil. Ve vápně hrál Karafiát nedovoleně rukou a rozhodčí Hrubeš nařídil pokutový kop pro Klokany. K němu se jako exekutor postavil právě nový muž na hřišti a snížil – 3:1.

Zelenobílí vycítili šanci a hnali se do útoku. Liberec ovšem statečně bránil a vyrážel do rychlých protiútoků a jeden z nich dokázal v poslední minutě využít, když Graiciar posunul míč na Voltra, jenž pěknou střelou na zadní tyč vrátil domácím tříbrankový náskok – 4:1.