Kuchta: Mířil jsem pod břevno

Zápas popisuje Jan Kuchta.

Kuchta: Mířil jsem pod břevno

Mladý reprezentační útočník Jan Kuchta hodnotí zápas v Podještědí. Jeho šance v úvodu, větší zápasová minutáž a další pocity ze svého působení v Ďolíčku v rozhovoru.

Hned v první pětiminutovce jsi měl šanci. Rozhodl špatný odskok míče?
Chtěl jsem to trefit na přední tyč nahoru pod břevno. Bohužel mi to skočilo a nepodařilo se to zrealizovat tak, jak jsem zamýšlel.

Nastoupil jsi v základní sestavě. Jaké jsi měl pocity v týdnu?
Těšil jsem se a cítil se dobře. Myslím, že jsem v posledních zápasech prokazoval svou chuť do hry. Chybí tomu ale prostě branky, když to tým potřebuje, tak je nedávám, a to je špatné.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 4:1 (3:0)
Hodně jsi nabíhal za obranu. Udílel ti trenér takové pokyny k využití rychlých protiútoků?
Já na tom mám postaven svůj projev na hrací ploše. Musím to tak dělat a kouč si to tak představoval. Nějaké náznaky tam byly, ale bylo toho málo, musí to být ve větší míře.

V jaké byl tým psychické situaci o poločasové pauze po třech gólech Slovanu?
Bylo to těžké, ale nám nezbývalo nic jiného, než se alespoň pokusit utkání zvrátit a ten bod si odvézt, ale nepovedlo se to.

Kde jsi viděl hlavní zlom ve střetnutí?
Na začátku jsme měli možnost ke vstřelení branky, ta nebyla proměněna a soupeř nám pak dal gól. Potom se to už sesypalo, my to nezachytili a už to bylo.

V jarní části nastupuješ skoro do každého utkání. Kde je rozdíl oproti podzimu?
Na podzim to bylo nejspíš zaviněné tím, že tady byl Honza Holenda a trenér Koubek nastolil nějakou strategii. Teď je tu trenér Hašek a domnívám se, že se to nějak změnilo a doufám ve větší prostor na hřišti.

Liga se chýlí ke svému konci. Jak bys zhodnotil své probíhající angažmá v Ďolíčku?
Zatím moc dobré není, protože jsem nedal žádnou branku. To je takové negativum na tom celém, jinak to není špatné, ale ty góly chybí.

V příštím klání nás čeká Slavia, proti které nemůžeš nastoupit. Je to nepříjemné?
Hrát bych chtěl a samozřejmě být Bohemce nápomocen. Ale pokud to nejde, tak budu klukům držet palce, aby to zvládli a vybojovali tři body.