Koruna pro Krále Vršovic na straně Slavie

Po zdařilé první půli ze strany Bohemians nakonec triumfovali hosté.

Koruna pro Krále Vršovic na straně Slavie

Klokani se museli v utkání obejít bez Berkovce s Kuchtou, které vyřadila ze hry dohoda při jejich hostování z kádru soupeře. Oproti nepříznivým předzápasovým prognózám se nakonec alespoň na lavičce objevil Bartek, na druhou stranu ale žaludeční potíže na poslední chvíli vyřadily Havla, jehož na levém kraji obrany nahradil Hašek.

Domácí začali sympaticky a dlouho se hrála vyrovnaná partie, možná dokonce s mírnou převahou na straně Bohemians. Ti se blýskli hned ve druhé minutě při epesním pokusu nůžkami od Lutse, které musel nadvakrát krotit brankář Pavlenka.

Po úvodní hře Bohemky vytasila růžky i Slavie. V jedenácté minutě ještě Škoda s Mešanovičem na míč nedosáhli, o malou chvíli později už ale nikým nehlídaný Mingazov usměrnil v náběhu hlavou do sítě Sýkorův centr.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 1:3 (1:1)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 1:3 (1:1)
Vedení hostů však netrvalo dlouho, Jirásek se pokoušel ve vápně zasáhnout hlavou balón, avšak byl atakován Frydrychem zákrokem jak z bojových sportů. Obránce Slavie trefil našeho záložníka do hlavy a sudí Orel s penaltou neváhal. K zahrání se postavil Markovič a po zemi k levé brankářově tyči srovnal účet utkání.

Slavia si po odehraných dvaceti minutách chtěla znovu vzít vedení na svou stranu, Frydrych se ale po rohu neprotlačil k zakončení a dorážející Mešanovič v dobré pozici netrefil bránu. Po půlhodině hry se zaskvěl výtečným zákrokem brankář Fryšták. Deli si naskakoval v bezprostřední blízkosti na Hušbauerův centr, míč ale skončil v rukavicích našeho brankáře.

V závěru poločasu ještě zahrozili Klokani. Hráči v zelenobílém si několikrát na hranici velkého vápna vyměnili balón, až skončil na kopačkách Jiráska, který dělovkou těsně přestřelil bránu. Tím byla první půle dokonána a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého herního dějství již nenastoupil Markovič, kterého píchlo ve svalu, na hřišti jej nahradil Jindřišek. A Slavia se dostala za malou chvíli do vedení. Zmrhal překonal ofsajdovou past a hnal se sám vstříc domácí bráně, kde překonal bezmocného Fryštáka.

Další únik byl k vidění po hodině hry a znovu to byla Slavia. Škoda ale tentokrát na Fryštáka nevyzrál. O deset minut později to byl znovu Fryšták, kdo v souboji tváří v tvář zamezil v šanci Zmrhalovi. Série velkých šancí v desetiminutových intervalech už ale vzala za své v osmdesáté minutě, kdy se odražený míč dostal za velkým vápnem k Sýkorovi, jenž propálil houštinu těl a míč skončil přesně u levé tyče.

Slavia tak byla ve dvoubrankovém vedení, Klokani se však ještě nevzdávali. Jejich závěrečný tlak vyvrcholil v nastaveném čase, kdy se k hlavičce dostal Bartek, toho ale tygřím skokem vychytal Pavlenka. Tím bylo utkání ukončeno, tříleté držení korunky Krále Vršovic našlo svůj konec.