Bartek: Obdobné chvíle jsem už dvakrát zažil

Zápas v Teplicích popisuje David Bartek.

Bartek: Obdobné chvíle jsem už dvakrát zažil

Utkání Na Stínadlech hodnotí David Bartek. Slabiny Teplic, kapitánská páska a také o aktuální situaci z pohledu záložníka Bohemians si přečtěte v rozhovoru.

Z Teplic odjíždíme se vztyčenou hlavou.
Je to pravda, ale v naší situaci to nic neřeší. Těžko se mi zápas hodnotí. Neumíme dát gól, a právě to nás sráží.

Nastoupil jsi po zranění. Nebylo to ovšem vůbec znát. Jak ses cítil?
Tento týden už jsem celý normálně trénoval. Hrálo se mi dobře. Odehráli jsme dobré utkání, až na tu jednu standardní situaci.

Kde mají tepličtí slabé stránky, díky kterým jsme hrozili?
Dobře jsme stlačovali hřiště, k tomu i napadání teplických hráčů bylo z naší strany ve druhém poločase lepší. Nedovolili jsme domácím se dostat do nějaké větší šance. Dařila se nám kombinace, ovšem jenom po vápno. V šestnáctce soupeře je to od nás špatné.

Cítili jste se pod tlakem po sobotních výsledcích konkurentů o udržení v lize?
Podobnou situaci jsem už v Bohemce dvakrát zažil. Máme to i nadále ve svých rukách, takže až takový tlak na nás není. Záleží pouze na nás všech, abychom porazili příští týden doma Karvinou. Jiný výsledek z toho příštího zápasu nemůžeme brát.

O vítězi rozhodla jediná standardní situace.
Podobné příležitosti jsou jiné disciplíny než samotný fotbal na hrací ploše. My si ale tou standardkou nepomůžeme ke vstřelení branky, naopak z ní inkasujeme. S takovým počínáním nemůžeme vyhrát.

Po vystřídání Jindřiška jsi přebral kapitánskou pásku. Je to takový klukovský sen, když působíš v Ďolíčku po celou tvou kariéru?
Přání ze samého mládí to určitě je. Větší radost bych však měl, kdybych ji přebíral za jiné situace a také v momentu, kdy vedeme.