Klíčový zápas s Karvinou již v sobotu

Do Ďolíčku přijede tým od polských hranic.

Klíčový zápas s Karvinou již v sobotu

Naposledy v letošní sezóně se představí Klokani v domácím chrámu, a to proti nováčkovi z Karviné. V nejvyšší soutěži odehrály tyto dva celky mezi sebou pouhé jedno utkání, které ukončilo podzimní část letošního ročníku. Na zbrusu novém stadionu Klokani nezvládli zastavit domácí v nováčkovské euforii a Slezanům podlehli 0:3.

Trenér Jozef Weber, jenž působil u Botiče, musel vstupovat do jarní části ligy bez podzimních opor. Radek Voltr se vrátil z hostování do Slavie Praha, pilíř zadních řad Pavel Dreksa zatoužil okusit zahraniční angažmá a byl uvolněn na hostování do ázerbajdžánského Neftči Baku. Jaroslav Zelený přestoupil do Jablonce.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
Nicméně vedení Karviné se s těmito ztrátami dokázalo vypořádat. Z brněnské Zbrojovky zde hostuje Jovanovič a syn kouče karvinských, Tomáš Weber. Z Mladé Boleslavi se na okraj republiky přestěhoval Jan Kalabiška, kde je ovšem také pouze na hostování. Stejnou formou zde působí i Patrik Dressler, který byl zapůjčen z Teplic. Tu největší posilu ovšem získala Karviná z Jablonce, odkud byl zapůjčen útočník Wágner, a zacelil tak mezeru po Voltrovi.

I kouč Martin Hašek vidí, že se celek ze Slezska dostal do dobré pozice: “Přijede nováček soutěže. Setkal jsem s nimi ještě ve druhé lize ve Vlašimi. Díky dobrému podzimu se karvinští v podstatě zachránili, a zajistili si tak po bodové stránce poklidné jaro.“

“Nebezpečný je určitě Wágner, který má k tomu i fyzické předpoklady. Mimo jiné hrají za Karvinou i Budínský s Moravcem, kteří hráli za Bohemians,“ doplnil hlavní lodivod Klokanů.

V Teplicích se musel realizační tým vypořádat s celou řadou zranění: “Nějaké zdravotní problémy pochopitelně máme, ale postupem ubíhajícího času se stav hráčů stále zlepšuje.“

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
 Na severu Čech však už mohl počítat s ruským útočníkem Kabajevem: “Zvládl odehrát kompletních devadesát minut, ale ve druhém poločase už nebyl pro branku soupeře nebezpečný. Potěšujícím faktem je to, že se nezranil a trénuje s mužstvem.“

Samotné utkání začíná přesně s úderem sedmnácté hodiny. Hlavním arbitrem bude Pavel Franěk, jemuž budou asistovat na čarách Michal Myška a Pavel Peřina. Lístky na utkání jsou stále k dispozici na internetových stránkách Ticketportal.cz v cenových kategoriích 150 Kč a 230 Kč. Celý klub se na zápas těší a věříme, že společnými silami se budeme po závěrečném hvizdu sudího radovat z vítězství a záchrany prvoligové příslušnosti.