Hašek ml.: V příštím ročníku chceme být jinde

Poslední utkání sezony komentuje záložník Martin Hašek.

Hašek ml.: V příštím ročníku chceme být jinde

Po utkání Pod lízátky hodnotil utkání Martin Hašek. Krom výkonu, mluvil také o celé sezoně a nominaci na přípravný kemp na mistrovství Evropy jedenadvacítek. Vše v posledním rozhovoru v tomto ligovém ročníku.

Mělo vliv na náš výkon velké vedro, které panovalo po celou dobu utkání, a proto jsme působili unaveněji?
Bylo velké horko, ale těžko říct, jestli to je ten pravý důvod. Byli jsme až moc v klidu v domnění, že jsme zachráněni. Unavený je nejspíše každý, protože v nejvyšší soutěži hrajeme všichni třicet zápasů, a navíc nějaká pohárová. Na nějakou větší únavu, než tu soupeřovu, bych to nesváděl. Evropské poháry jsme nehráli.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Jaká byla vaše očekávání od Hradce Králové?
V týdnu jsme si říkali, že svoji kůži rozhodně nedají lacino a budou hrát ti hráči, se kterými počítají do další sezóny, ač bude druholigová. Čekali jsme, že to bude z jejich strany normální ligový zápas, což se nakonec i potvrdilo. V přípravě na utkání jsme si pověděli, že určitě nejsou kvalitnější než my a pokud bychom podali dobrý výkon, tak bychom tu měli i zvítězit a odvézt si tři body, ovšem to se nestalo.

O vítězi rozhodla jediná smolná branka, byla to docela nepřehledná situace…
Měl jsem to v zákrytu, stálo přede mnou hodně hráčů. Takže popravdě úplně nevím. Kluci říkali, že se tam ten míč odrazil, někdo to ještě minul, František Čech to nějak cvrnknul Fryštymu do protipohybu.

V průběhu zápasu zasáhli do hry Blecha s Bernardem. Jak se ti s nimi hrálo?
Nevšímám si jednotlivého hráče, abych hodnotil jeho výkon. Koukám se na sebe a na tým, když nastoupili, tak jsem je bral jako normální členy sestavy, která v tu chvíli hrála.

Sezona nám skončila. Jak bys jí shrnul?
Všichni fanoušci vědí, jak to zhruba šlo. Start do ligy byl špatný, pak jsme se zvedli a udělali šňůru zápasů, ze kterých nám naskakovaly body do tabulky, dařilo se nám a hráli jsme dobře. Poté se to ale otočilo a přestali jsme získávat body. V jarní části soutěže to bylo bodově průměrné, ba i podprůměrné. Horko těžko se nám podařilo se zachránit a zajisti si účast v nejvyšší tuzemské lize i pro příští ročník. Je určitě co zlepšovat, neboť se chceme pohybovat pochopitelně v jiných patrech tabulky.

Proběhlo mezi tebou a vedením klubu už nějaké jednání o tvém dalším působení v Ďolíčku?
Nějaká jednání probíhají. Ale nemůžu je blíže specifikovat do větší hloubky.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Překvapila tě nominace na přípravu před šampionátem, vzhledem k tvému zranění v zimní přestávce?
Je to ještě takový přípravný kemp před turnajem, bude se to teprve zužovat a až pak kádr vykrystalizuje do podoby, v jaké tým odcestuje na mistrovství. V době, kdy jsem se zranil, tak jsem si říkal, že to bude těžké, ale docela rychle se mi povedlo se dostat zpátky, a to musím zaklepat. S trenérem Lavičkou jsme všichni, kteří jsou v širší nominaci, v kontaktu, on vždycky napsal nebo dal vědět, tudíž jsem věděl, že jsem v určitém okruhu hráčů. Následně jsem už jenom čekal na finální nominační listinu na soustředění v Rakousku a stalo se tak, mám z toho radost.