Hašek st.: Chtěl bych se fanouškům omluvit

Na pozápasové tiskové konferenci se sešli trenéři Karel Havlíček a Martin Hašek.

Hašek st.: Chtěl bych se fanouškům omluvit

Prvním v pořadí byl kouč FC Hradec Králové Karel Havlíček.

Hradečtí měli již jistotu sestupu, i přesto působil trenér velmi klidně a začal hodnotit utkání a hru svého celku: "Z pohledu výsledku jsme samozřejmě spokojeni, z pohledu úrovně hry ale ne. Strašně jednoduše jsme ztráceli balóny a v přechodové fázi jsme se chovali tak, že soupeř měl na kopačkách míč a my jsme běhali bez něj."

"Sice jsme Bohemku nepustili do šance, ale stálo nás to hrozně sil," podotknul, že Klokani si za celý zápas vypracovali prakticky jen jedinou příležitost v podobě hlavičky Havla z prvního poločasu. Závěrem si už jen postesknul: "Chtěli jsme se rozloučit s ligou vítězstvím, což se nám povedlo, bohužel nám to ale není nic platné."

Následně přišly ještě doplňující otázky z řad novinářů. Na ty reagoval pan Havlíček stručnými odpověďmi, v nichž sdělil, že bude i nadále působit u A mužstva jako hlavní trenér a zároveň jako šéftrenér mládeže. Dotazy padly i na skladbu kádru pro příští sezónu, pro tu se v Hradci nadále nepočítá s hostujícími stopery Hůlkou a Polomem a s útočníkem Pavlem Černým.

Na přetřes přišel samozřejmě i trenér Bohemians Praha 1905 Martin Hašek.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
"Do Hradce jsme odjížděli v situaci, v jaké jsme odjíždět chtěli, byli jsme zachráněni. Kdyby se ale mělo hrát o všechno, bylo by to vzhledem k naší venkovní bilanci a naší impotentnosti z hlediska střílení gólů složité, což se ukázalo v plné nahotě," nic neskrýval kouč, jelikož Klokani byli letos nejméně produktivním celkem ze všech v ligové soutěži.

"Zápas měl dramaticky podprůměrnou úroveň," opět vše upřímně pan Hašek přiznával: "My jsme si gólových šancí připravili v součtu nula, soupeř celkově jednu, kterou proměnil, tudíž zaslouženě vyhrál."

Závěrem poslal vzkaz všem, kterým leží zelenobílé barvy na srdci: "Chtěl bych se všem fandům Bohemky omluvit za náš výkon, především těm, kteří sem vážili cestu a celý zápas nás vytrvale povzbuzovali a poděkovali i po utkání hráčům. Podobně se zachovali i hráči, kteří se fanouškům za výkon omluvili."