Pojeďte s námi v sobotu do Benátek

Bohemku čekají první přípravné zápasy.

Pojeďte s námi v sobotu do Benátek

Bohemku čeká v sobotu již téměř tradiční zahájení herní části přípravy. V Benátkách nad Jizerou se koná čtvrtý ročník turnaje o pohár starosty města a Klokani chyběli mezi účastníky pouze v loňské sezóně. Prvním soupeřem Bohemians bude od 12:00 FC Hradec Králové.

Náš A-tým zahájil přípravu na nový ročník ligy v pondělí odpoledne. V úterý následovala celodenní tréninková příprava, ve středu Klokani absolvovali fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Dnes i zítra pokračují v Uhříněvsi ve dvoufázových tréninkových dávkách a sobotní dvojzápas tak bude pro hráče vítaným oživením.

Na hřišti se ukáže výrazně obměněné mužstvo Bohemians. V letní přestávce tým opustila pětice hráčů - Berger, Berkovec, Marković, Nitrianský a Vrzal. Trojice Lvíčat se bude připravovat na zápas mnohem důležitější - nedělní rozhodující utkání s Dánskem, které může český tým posunout do semifinále ME do 21 let. Mezi absentéry se pravděpodobně dále zařadí trojice marodů Buchta, Dostál a Krch, stejně jako estonský reprezentant Siim Luts, jenž se k týmu připojí až v pondělí.

Fanoušci budou mít první šanci vidět na hřišti nové hráče Bohemky, středopolaře Rudolfa Reitera a stopera Lukáše Hůlku. Pro toho bude zápas s Hradcem obzvlášť pikantní, protože za Hradec nastupoval v jarní části nedávno skončené ligové sezóny. Na místním stadionu se jistě také představí testovaní hráči Filip Hašek, Tomáš Wiesner a slovinský levý bek Milan Kocič, který bude mít v sobotu hlavní šanci předvést své kvality v boji o angažmá v Bohemians.

Další soupeř Bohemky se bude rekrutovat z dvojice FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf. Čas výkopu bude záviset na výsledku prvního utkání: zápas o třetí místo je na programu ve 14:30, finále turnaje od 16:30. Celodenní vstupné stanovili pořadatelé na 100 Kč, v případě návštěvy pouze druhého zápasu bude sníženo na 80 Kč. Děti do 15 let mají vstup volný.

Stadion místního třetiligového SK Benátky naleznete na konci ulice U stadionu. Při příjezdu od dálnice je třeba se během průjezdu téměř celým městem držet značení na Mělník a Slivno, dokud nenarazíte po pravé straně na odbočku k zimnímu stadionu, který je vidět ze silnice v kopci. Fotbalový areál je přímo za ním. Pořadatelé připravili i program pro nejmenší, stejně jako bohatou tombolu, kde můžete vyhrát i podepsaný dres Bohemians. Těšíme se se všemi Klokany v Benátkách na viděnou!