V úmorném vedru Bohemians remízovali s Varnsdorfem

Varnsdorf porazil mladé Klokany na penalty.

V úmorném vedru Bohemians remízovali s Varnsdorfem

Teploměr na stadionu ukazoval 37 stupňů, když Bohemka nastupovala k finále turnaje v Benátkách proti Varnsdorfu. Vzhledem k parnému počasí se obě mužstva před utkáním dohodla ke zkrácení obou poločasů na 35 minut. Bohemka nastoupila proti druholigovému soupeři v obměněné sestavě, když v základu nastoupilo hned šest hráčů ročníku 97 či mladšího.

Klimatickým podmínkám odpovídala zpočátku i hra, oba týmy nastoupily do zápasu s vědomím dopoledního utkání v nohách a vyčerpávajícího souboje před sebou. Diváci tak mohli sledovat z obou stran poměrně klidnou a postupnou rozehrávku, kdy se čekalo na první chybu soupeře. Tu udělali varnsdorfští po devíti minutách, kdy nechali před vápnem nepokrytého Blechu a ten vyslal první projektil na branku střeženou Samoelem.

Hra byla v první čtvrthodině vyrovnaná a obě mužstva se těžko dostávala k blízkosti vápna. Varnsdorfští zahrozili až po 16 minutách, kdy míč po pravém křídle zatáhl Barac a vyslal přesný centr na hlavu nabíhajícího Micovčáka, který branku netrefil. O chvíli později však vzal Barac zodpovědnost na sebe a probil se sám před brankáře Koubu, jehož s přehledem obstřelil a v 18. minutě poslal svůj tým do vedení. Bohemce se však ani po obdržené brance nedařilo dostat soupeře pod tlak, naopak po chvíli zahrozil Koubovi projektilem ze střední vzdálenosti Micovčák.

Klokani se snažili, ale mimo dvou nezakončených průniků Filipa Haška si nedokázali vypracovat slibnější pozici. O větší vzrušení ze strany zelenobílého tábora se tak postaral ve 28. minutě pes jedné z fanynek, který se vrhnul na hřiště za míčem sprintem v zápase dosud neviděným. Bohemku tohle zábavné přerušení vyburcovalo k ještě větší snaze a opět to byla spolupráce dvou Filipů, Blechy a Haška, která zamotala hlavy varnsdorfské obraně, avšak bez finálního efektu.

Krátce po změně stran fauloval Barac Dominika Maška dva metry před vápnem. Klokani však nabídnutou šanci na vyrovnání nevyužili a Maškův pokus mířil hodně mimo. Bohemka se v úmorném vedru nevzdávala a aktivitou vynikal zejména Hašek, který ve 43. minutě vyslal na Samoela tvrdou střelu, odražený míč se k němu opět dostal a při další snaze o zakončení byl faulován. Nařízené penalty se ujal Mašek, jeho střelu k levé tyči však brankář vystihl.

O minutu později měla Bohemka výhodu rohového kopu, balón si našel hlavu Michala Šmída, který opět prokázal své známé hlavičkářské kvality a vyrovnal stav utkání! Klokani přebrali otěže zápasu do svých rukou a hnali se za vedoucí brankou. Velké problémy způsobila varnsdorfským v 55. minutě aktivita Vaníčka a Blechy, kteří vypracovali dobrou pozici pro Dominika Maška, jehož téměř hokejové nahození jen těsně nestihl proměnit v gól Kuchta.

V 63. minutě předvedli Klokani rychlý útok, když Mašek vybídl dobrým pasem ke skórování Kuchtu. Jeho pohotový prudký projektil ale stihl nově vystřídaný brankář Vaňak vytěsnit na roh. Ještě čtyři minuty před koncem viděli diváci pěknou akci, kterou po pravé straně táhli Vaníček s Wiesnerem, ale obětavá obrana nakonec odvrátila na roh. Po něm byl v pokutovém území Varnsdorfu menší závar zakončený střelou mimo a o majiteli poháru pro vítěze tak musely rozhodnout penalty. Hned první varnsdorfskou penaltu chytil Baracovi Kouba, výhodu však hned vzápětí ztratil neproměněným pokusem Jirásek. Ve čtvrté sérii nastřelil Šmíd jen tyč, varnsdorfský Bulíř svůj kop proměnil a poslal soupeře do výhody. V poslední sérii si spravil penaltovou reputaci Mašek, a ačkoliv si na ránu varnsdorfského Zbrožka Kouba sáhl, míč skončil v síti a vítězem turnaje se tak stal FK Varnsdorf.

Hráče Bohemians nyní čeká nedělní volno a od pondělí opět budou polykat tréninkové dávky v Uhříněvsi, kde se ve středu dopoledne také postaví k dalšímu přípravnému zápasu proti Vlašimi.