Fajfr: Jaro bylo úspěšnější

Trenér dorostenecké kategorie U16 Jakub Fajfr hodnotí jarní část sezony.

Fajfr: Jaro bylo úspěšnější

Virtuální Ďolíček přináší rozhovory s mládežnickými trenéry. Další fotbalový ročník je za námi a nás zajímá především jarní část sezony. Vyzpovídali jsme proto všechny mládežnické trenéry od starších žáků až po nejstarší dorosteneckou kategorii, u které jsme zaznamenali důležitý úspěch v podobě postupu zpět mezi dorosteneckou elitu. Jak viděl právě skončené jaro trenér dorostenecké kategorie U16 Jakub Fajfr?

Jak probíhala podle tebe jarní část sezony?
Se zimní přípravou jsem nebyl moc spokojený, jelikož docházka hráčů nenaplňovala moje představy. Hráči byli často nemocní nebo se účastnili školních lyžařských kurzů. Soustředění jsme absolvovali ve Zlíně, kde jsme se střetli s kvalitními soupeři a viděli jsme, že je třeba přidat v tréninku. Samotná jarní část sezony byla po bodové stránce mnohem úspěšnější než podzimní část. Až na domácí porážku s Českými Budějovicemi se nám dařilo bodovat s týmy, které se nacházely poblíž v tabulce. To pro nás v celkovém součtu znamenalo velmi slušné šesté místo.

S čím jsi byl spokojený?
S celkovým projevem týmu. Na jaře jsme hráli mnohem více týmově a právě díky tomu jsme zvládali dovést do úspěšného konce vyrovnaná utkání.

A jaký zápas na jaře byl nejlepší?
Podle výsledku určitě utkání v Příbrami, kde jsme vyhráli 7:0. Utkání ale nebylo snadné, do stavu 3:0 byl zápas vyrovnaný, dvakrát nás výborně podržel brankář. Na konci utkání hráli kluci velmi uvolněně a vycházelo jim směrem dopředu téměř vše. A tak se z celkem vyrovnaného utkání nakonec zrodilo jednoznačné vítězství.

A kdybys měl porovnat podzim a jaro?
Bodově je porovnání velmi jednoduché: 12 bodů a 22 bodů. Herně tak velký rozdíl ale nevidím, na podzim jsme odehráli velmi kvalitní utkání s předními celky soutěže, ale nebodovali jsme. Na jaře jsme s těmito celky už tak dobře nehráli, na body jsme s nimi též nedosáhli. Ale se soupeři kolem nás jsme na rozdíl od podzimu bodovali mnohem více, a tak jsme se díky tomu jsme v tabulce posunuli mnohem výše.

Sezonu jste zakončili na šestém místě, vládne tedy spokojenost?
S umístěním v tabulce vládne po velké bodové ztrátě z podzimu maximální spokojenost.

Navíc jste se rozloučili vítězstvím nad Boleslaví, která skončila v tabulce nad vámi.
Poslední utkání se vydařilo, na hráčích byla vidět velká chuť toto utkání zvládnout, měli před sebou vidinu posunu v tabulce. Navíc se nám podařilo neinkasovat branku. Domácí tečku za sezonou zkazilo jen vážné zranění brankáře.

Jaká část sezony byla asi nejzajímavější, či nejpovedenější?
Zajímavé byly určitě obě části. Velmi zajímavá utkání jsme sehráli na podzim s oběma pražskými „S“, na jaře pak určitě stojí za zmínku kvalitní domácí utkání s Duklou a s Hradcem Králové. Zajímavé pro hráče byly určitě zahraniční konfrontace, ať už na turnaji v Maďarsku, tak na pražském All Stars Cupu. Na těchto turnajích jsme se přesvědčili, že je třeba dávat fotbalu více a více po všech stránkách.

Kdo z kluků podával na jaře nadprůměrné výkony?
Jak jsem již zmínil, na jaře jsme se zvedli především jako kolektiv. Kvalitní týmový výkon podpořený všemi hráči byl klíčem k úspěchu. Všichni hráči si za toto zaslouží poděkování.