Bohemka s Norimberkem neuspěla

Klokani nezopakovali dva roky starý výsledek a jejich neporazitelnost v přípravě skončila.

Bohemka s Norimberkem neuspěla

Klokani vyrukovali do zápasu s německým Norimberkem v podobné sestavě, jako proti Vlašimi. Jen v útoku s Kabajevem nastoupil Mašek. Na post stopera se vedle Šmída posunul Dostál.

Hned v páté minutě měl dobrou příležitost Teuchert, který si dobře připravil míč hrudí do pohybu, ale jeho střela skončila těsně vedle levé tyčky branky Tomáše Fryštáka. A zanedlouho se Norimberk dostal do další příležitosti. Valentini si zpracoval dlouhý pas na pravé straně a přesným centrem oslovil Kempeho, ovšem ten nedokázal výrazněji ohrozit branku a stehnem mířil mimo Fryštákovu svatyni.

Po chvíli přišla nepříjemná rána do řad Klokanů. Po dopadu zůstal na hrací ploše ležet Luts a situace se ukázala natolik vážná, že musel být už v desáté minutě vystřídán Vaníčkem.

Norimberk - Bohemians
Norimberk - Bohemians
Norimberk ofenzivní sílu rozhodně neskrýval. Aktivní Valentini vyzval ke změně skóre Teucherta, což nedovolil Dostál a bombu forvarda domácích srazil na autové vhazování. A poté se ozvala i Bohemka. Dostálův centr z přímého kopu prodloužil Šmíd na zadní tyč, tam ovšem nebyl nikdo z nabíhajících spoluhráčů a míč odskákal za brankovou čáru. Klokani si vypracovali další šanci. Centr do pokutového území zakončil hlavou Kabajev, skvělý zákrok vytáhl Kirschbaum, který tygřím skokem hlavičku ruského útočníka vytáhl na roh. Ten skončil nepřesnou střelou Wiesnera.

Poté se už domácí radovali. Přihrávku do pokutového území si posunul před sebe Teuchert a z hranice malého vápna poslal míč podél vybíhajícího Fryštáka na zadní tyč a zároveň své barvy do vedení – 1:0. Norimberský útočník si gólovou radost užil po chvíli znovu. Teuchert dostal do běhu pěkný míč a v úniku si věděl rady a střelou na zadní tyč vstřelil druhý gól – 2:0. Klokani pak ubránili několik útočných pokusů domácích a do druhé půli nastoupili s čerstvým Kuchtou.

Hráči Norimberku neodstavili aktivitu na vedlejší kolej a tlačili se stále do ofenzivy. Behrens si přebral pod kontrolu míč po přihrávce od levé postranní čáry, posléze z rohu malého vápna technickou střelou na zadní tyč navýšil vedení německého celku – 3:0.

Deset minut před koncem se prosadil střídající útočník Norimberku. Gislason měl v moci míč na hranic šestnáctky a přízemním pokusem překonal brankáře Bohemians – 4:0.

Klokani tak s německým celkem prohráli a ve středu je čekají Pardubice.