Na úvod soustředění remíza s Chotěbuzí

Bohemka v posledních minutách dokázala vyrovnat.

Na úvod soustředění remíza s Chotěbuzí

Do základní sestavy proti FC Energie Cottbus se vrátili reprezentanti Havel s Martinem Haškem. V útoku operoval Kuchta a ze záložní řady ho podporoval testovaný Kink.

V úvodních minutách drželi míč na kopačkách více hráči Bohemians, ale záhy se přihlásili o slovo i domácí. Centr ze standardní situace lehce tečoval Förster a míč skončil v síti, ovšem praporek pomezního rozhodčího vyletěl okamžitě nahoru, a tak zůstal stav utkání bezbrankový.

To dokázal po čtvrt hodině hry změnit Švec. Centr od rohového praporku ještě zvládla obrana Chotěbuzi odklidit pryč, ale akce pokračovala, když si Švec zkontroloval jemným pohledem postavení brankáře, Kink mu na hranici šestnáctky nabil a defenzivní záložník poslal Klokany do vedení – 0:1.

Ani jednomu z celků se pak dlouhou dobu nedařilo vytvořit si nějakou větší příležitost a k vidění byly spíše jen náznaky šancí, které brankářům strach nenadělaly. Po půlhodině hry vybídl Martin Hašek pěknou průnikovou přihrávkou Kuchtu, ale útočník Klokanů si nestihl míč přebrat pod svoji kontrolu a uzmul mu ho rychle vyběhnuvší Meyer.

Když už se zdálo, že Bohemka půjde do kabin s jednobrankovým vedením, přišel vyrovnávací gól. Šmíd fauloval pár metrů za velkým vápnem za žlutou kartu, k přímému kopu se postavil Ziegenbein a střelou, která se ještě těsně před Fryštákem odrazila od země a zapadla k tyči, vyrovnal stav zápasu – 1:1.

Do druhé půle naskočili Klokani v lehce pozměněné sestavě a ve středu záložní řady nastoupil mladý Vaníček. Dobrý obranný zákrok si připsal Dostál, když odklidil nebezpečnou přihrávku Weidlicha před prázdnou branku na Geislera, ale zadák Bohemians prokázal dobré čtení hry a odkopnul míč na autové vhazování.

Dvanáct minut před koncem domácí dokázali otočit stav zápasu. Po pravé straně utekl Weidlich a do šestnáctky Klokanů poslal kvalitní centr, ten si našel Mamba a placírkou umístil míč k levé tyči Koubovy branky – 2:1.

V samotném závěru se ke standardní situaci postavil Jindřišek a centrem našel Šmída, který vyrovnal minutu před koncem - 2:2. Klokani po remíze s Chotěbuzí v Německu zůstanou až do příští soboty na soustředění. Po tuto dobu ještě stihnou odehrát dvě utkání s celky z nižních soutěží.