S Babelsbergem rozhodla jediná branka

Ze standardní situace určil vítěze zápasu Knechtel.

S Babelsbergem rozhodla jediná branka

Trenér Martin Hašek mohl do posledního utkání na soustředění s Babelsbergem počítat s uzdraveným Reiterem a zařadil ho ihned do základní sestavy na pravý kraj záložní řady. Do zápasu byl také připravený i Kuchta, který prozatím zůstal na lavičce náhradníků.

Klokani vlétli na svého soupeře od úvodního hvizdu. Po pár minutách se ve velké příležitosti objevil právě Reiter, ale svou střelu neutáhl k tyči natolik, aby byla gólová a Gladrow ji dokázal vyrazit na rohový kop. A hráči Bohemians pokračovali v aktivním pojetí hry. Po nakrátko rozehraném rohu se efektně uvolnil přes obránce M. Hašek, z dobré pozice mířil na zadní tyč, gólman se však proti jeho střele vytáhl a s vypětím všech sil vyškrábl konečky prstů míč na další roh.

První vážnější ohrožení branky Klokanů mělo ihned gólovou ochutnávku. Centr ze standardní situace od levé postranní čáry doletěl až na penaltový puntík, kde si na míč naskočil Knechtel a hlavičkou ho poslal za záda Fryštáka – 1:0.

Bohemka si vypracovala další šanci, Reiter zatáhl míč po pravé straně, naservíroval ho pod sebe, ve skrumáži hráčů se ovšem nedokázal Kabajev naplno prosadit a domácí zadáci stihli balón odkopnout pryč. Poté ještě přiťuknul míč Kink na hranici šestnáctky Jiráskovi, ale střela záložníka Klokanů se do branky nevešla. Bohemka byla lepší, vytvářela si šance, ale vyrovnat do konce prvního poločasu nestihla.

Zkraje druhé půle se přeci jen Zelenobílí dočkali gólu. Reiter po nakrátko rozehraném rohu poslal do vápna krásný centr, který usměrnil pěknou hlavou do sítě Hůlka, ale asistent rozhodčího okamžitě zvedl praporek nahoru, protože se mladý stoper nacházel v ofsajdovém postavení a Babelsberg i nadále vedl o gól.

Dlouhou dobu se Klokani snažili o vyrovnání, ale Babelsberg zodpovědně bránil. Do šance se až pět minut před koncem dostal Kuchta, který si naběhl na Bartkův centr, ale hlavičkou mířil vedle branky.

Bohemians se po jednobrankové prohře vrací zpět do Prahy a příští neděli pojedou do Freistadtu, kde odehrají generálku s Rizesporem.