Bohemka TV: Podali jsme týmový výkon

Zápas hodnotí záložník Dominik Mašek a střelec Michal Šmíd.

Bohemka TV: Podali jsme týmový výkon

Vstoupili jsme dobře do zápasu. Trochu nás sice srazila penalta a inkasovaná branka, ale snažili jsme se hrát naši hru a poté jsme se Spartě vyrovnali a ve druhé půli jsme byli lepším týmem,“ viděl jasně rozdané karty Dominik Mašek. „Zaslouženě jsme vyrovnali a jsme rádi, že se nám to povedlo,“ dodal v úvodním hodnocení. V prvním poločase měli Klokani více šancí než domácí Sparta: „My jsme hned v první půli měli dvě tutovky. I když si myslím, že jsme v tom utkání mohli mít navrch, za bod jsme rádi.“ Právě Mašek se ocitnul ve slibné příležitosti. „Byl to balon za obranu, Benjamin si tam udělal prostor a dal to do druhé vlny. Míč mi skákal, možná jsem to měl vystřelit z první, ale rozhodl jsem se to zpracovat, obránce se přiblížil a já ho trefil. Asi jsem měl střílet z první,“ přemýšlel nad jiným řešením šikovný záložník Klokanů.

Myslím si, že jsme spokojeni s remízou. Podali jsme týmový výkon a byla by škoda, kdybychom tady prohráli,“ byl Michal Šmíd za premiérový bod v novém ročníku rád. „My jsme bránili a Sparta se do nás nemohla dostat a ze získaných míčů jsme tam měli protiútoky a šance,“ zhodnotil úvodní derby sezony. A co bylo pro obranu Bohemians obtížné? „Běhat. Posouvat se ze strany na stranu a ve vedru si nepovolit. A být opatrní až půjde centr na Davida Lafatu, abychom tam byli,“ upozornil, že uhlídat Lafatu bylo klíčové. Ten se nakonec prosadil pouze z penalty.

A jak viděl vstřelenou branku ze své pozice? „Standardní situace z pole. Balon se dostal k Martinu Dostálovi a já jsem se mu nabízel, že by mi to prostrčil za obranu, ale on se rozhodl vystřelit. Já jen dobíhal, protože ta střela mu sedla a tušil jsem, že by to mohl vyrazit,“ uzavřel pro klubovou televizi Michal Šmíd. Oba rozhovory naleznete již nyní na Bohemka TV.

Bohemka TV