Vaníček: Radovala se celá lavička

Své první ligové utkání komentuje hbitý talent Antonín Vaníček.

Vaníček: Radovala se celá lavička

První zápas nového ročníku HET ligy a současně svůj premiérový start v nejvyšší tuzemské soutěži popisuje pro klubový web talentovaný Antonín Vaníček. Jak se cítil záložník Klokanů při utkání, dostával rady od zkušenějších spoluhráčů, jaký má vztah ke slibovaným špekáčkům? Vše v rozhovoru s velkou budoucností Bohemians.

Ve svém prvním ligovém startu sis vedl výborně. Nabízel ses, pomáhal spoluhráčům ve složitých situacích. Jak se cítíš po derby na Spartě?
Jsem hrozně moc šťastný, jak za sebe, tak samozřejmě i za celý náš tým. Podařilo se nám hned na úvod remizovat, získat bod. Předvedli jsme i docela dobrý výkon. Před zápasem jsem byl i lehce nervózní. Nebyl to ovšem případ, že by se mi rozklepaly nohy. Nic extrémního.

Při vyrovnávací brance jsi byl sice už na střídačce. Ale pocit to musel být neuvěřitelný…
Celá lavička vyskočila a radovala se. Všichni jsme se společně objali. Bylo to super, skvělý pocit, že jsme alespoň ten kýžený bod z Letné dokázali získat.

Ještě před pár měsíci jsi působil v juniorce, současně i v dorostu. Nyní jsi plnohodnotným hráčem A týmu...
Moc mě těší, že se mi podařilo se sem vůbec dostat. Jsem rád, že mi kouč Hašek dal takovou příležitost nastoupit za první mužstvo. Skutečnost, že tady jsem, je možná i trochu shoda náhod.

Dostával jsi rady od zkušenějších hráčů, nevyjímaje Josefa Jindřiška?
Kluci mě uklidňovali, říkali mi, ať nejsem nervózní. Abych hrál svůj herní styl, to, co umím. O to jsem se také snažil, hodně mi pomohli, aby mě nesvazovala velká míra nervozity. Budu se i nadále snažit si místo v základní sestavě udržet, ale všechno je na trenérovi.

Hrála roli i motivace v podobě špekáčků?
Já špekáčky nejím (smích), ale pro kluky z mančaftu možná ano. Co se týče mé motivace, tak jsem chtěl hlavně Spartu po dvaceti letech porazit, nebo získat alespoň bod za remízu. Nakonec z toho je alespoň ten bod, i za něj jsem rád.

Znamená pro tebe první start v lize významnější posun v celé kariéře?
Určitě ano. Úvodní start je pro každého velmi důležitý. Většinu času jsme se snažili bránit a z dobré defenzivní činnosti pak vyrážet do rychlých protiútoků.