Reiter: Vítězství je skvělé

Novic v týmu Rudolf Reiter popisuje sobotní klání.

Reiter: Vítězství je skvělé

Premiérového startu v nejvyšší soutěži se dočkal další hráč Zelenobílé kabiny. Po Antonínu Vaníčkovi na Spartě, se dočkal i Rudolf Reiter, který navíc přidal ke svému výkonu i asistenci na gól Bartka. Vše v rozhovoru, kde se dozvíte i důvod střídání i detaily rychlostních soubojů pravého záložníka Klokanů.

V prvním utkání v lize sis připsal hned přihrávku na gól. Jsi spokojený s dnešním zápasem?
Celkem ano. Ale abych řekl pravdu, tak po prvním poločase byly ty pocity takové smíšené. S veškerou úctou k soupeři si myslím, že jsme měli po první půli vést. Nemělo to být o poločasové pauze nerozhodně. Vytvořili jsme si šance, výsledek měl vypadat úplně jinak. Nakonec se nám podařilo ten rozhodující gól nějakých pět minut před koncem vstřelit. Je skvělé, že jsme vyhráli. Osobně si myslím, že to špatné nebylo.

Eismann tě nestíhal, kolikrát jsi mu utekl. Před asistencí jsi ho přesprintoval. Nesl to špatně?
Ani ne. My jsme se tomu spolu párkrát smáli. Do rychlostních soubojů chodím vždycky tak, že tam budu první. Myslím si to. Mojí výhodou je, že obránci to lehce podcení, protože mě úplně neznají, neví, jak jsem rychlý, když si ten bek už v podstatě myslí, že míč má, tak si to rychle píchnu před sebe a dostanu se mimo jeho dosah.

Spolupracuješ opět s koučem Haškem. Je to pro tebe výhoda v prvoligových začátcích?
Stoprocentně ano. Vím, co ode mě čeká, jaké má na mě nároky. Já se snažím jeho požadavky plnit v plné míře, je to pro mě pozitivní okolnost.

 
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
Bohemians - Karviná 2:1 (1:1)
V závěrečných minutách utkání jsi střídal. Byl v tom zdravotní problém?
Necelé dva týdny mám problémy se zadním stehenním svalem, ten mě trochu chytnul, ale jen do křeče. Není to nic vážného. Budu plně v pořádku připraven na další zápasy. O poločase jsem naznačoval trenérovi, že při takové fyzické aktivitě, když musím sprintovat, ještě s tím stehenním svalem nezvládnu celých devadesát minut. Plánované to bylo o něco později, nakonec vznikla taková situace.

V týdnu přišel do klubu v podobě konkurence na tvůj post Jakub Nečas. Řekl sis výkonem o místo v základu i v Brně?
To uvidíme. Výběr sestavy bych nechal na trenérovi, s Kubou Nečasem se známe už dlouho, je to skvělý kluk. Kabina si tady v Ďolíčku neskutečně sedla. Je nějak jedno, kdo bude hrát. Hlavní je, abychom vyhrávali.