Bohemka TV: Přes motivaci soupeře jsme hráli dobře

Zápas s Benešovem hodnotí Jevgenij Kabajev a trenér Martin Hašek.

Bohemka TV: Přes motivaci soupeře jsme hráli dobře

Ruský útočník vstřelil tři branky, ovšem i u ostatních dvou měl zásadní podíl. "Nebylo to jednoduché, spíše složité. Byl to pohárový zápas s mužstvem z nižší ligy, chtěli se nám vyrovnat, i když hrajeme vyšší soutěž. Měli zvýšenou motivaci," viděl Jevgenij Kabajev. "Ale hráli jsme dobře, na sto procent. Za to jsem rád," byl po utkání spokojený.

Ze zápasu odcházelo pár hráčů se zdravotním problémem. Střídat musel David Bartek, otřesen byl lehce Dominik Mašek i Rudolf Reiter. "I když hráli hodně nečistě a často faulovali, hrálo se mi normálně. Vyhráli jsme a dali pět gólů," viděl Kabajev pozitiva především v hladkém postupu do dalšího kola. U druhé branky byla vidět jeho touha po střílení branek, kdy prošel přes několik protihráčů a poradil si i s brankářem Benešova. "Snažil jsem se, bylo to díky rychlosti. Utekl jsem, dal gól a měl jsem štěstí," popisoval s úsměvem na rtech.

Zápas pro klubovou kameru zhodnotil i trenér Martin Hašek: "Měli jsme cíl postoupit a to jsme zvládli. Chtěli jsme také vstřelit hodně gólů, dali jsme jich pět, což není špatné, ale myslím si, že jsme jich mohli a měli vstřelit víc, takže tady je spokojenost částečná," začal s hodnocením trenér Klokanů. "S průběhem utkání jsme spokojeni. Šli jsme rychle do vedení, takže bezproblémový průběh," byl rád za klidný postup do 3. kola Mol Cupu. Podobný bezproblémový postup do dalšího kola zažili Klokani naposledy snad v roce 2011, kdy postoupili zelenobílí přes Novou Paku výsledkem 7:0.

Ovšem v táboře Bohemky panuje i částečná nespokojenost. "Nejsme spokojeni, že jsme dostali hodně nakopáno. Částečně, že hrál soupeř až zbytečně tvrdě i za rozhodnutého stavu a částečně proto, že jsme hráli pomalu a hloupě," byl trenér Hašek lehce rozlobený. "Komplikace by tam byla, kdyby byli zranění hráči limitovaní ohledně našeho dalšího utkání v Brně," vyhlížel trenér Klokanl již třetí kolo HET ligy společně s přihlídnutím na zdravotní stav Davida Bartka, či Rudolfa Reitra. Nejenom o nich budeme informovat v nejbližší době na klubových stránkách.

Bohemka TV