Šmíd: Rozhodování nebylo jednoduché

Zápas v Brně komentuje Michal Šmíd.

Šmíd: Rozhodování nebylo jednoduché

Remízové utkání v Brně hodnotí Michal Šmíd. V rozhovoru prozradil své předzápasové potíže, zlom v utkání. Zároveň zamířil pohledem i na příští derby.

Takhle rychle po utkání. Je bod spíše ztráta nebo zisk?
Já si myslím, že každý zápas se hodnotí podle průběhu. Když se podíváme zpět do dění na hřišti, tak jsme asi i za ten bod rádi.

Před zápasem jsi měl problémy…
Objevily se u mě střevní potíže. Chytlo mě to v noci. Párkrát jsem se zastavil na záchodě, když to vezmeme lidsky. Musím říct, že jsem váhal, jestli vůbec budu hrát. Nakonec se ukázalo, že to nebude tak hrozné a docela to šlo. Jsem rád, že mi situace umožnila hrát.

Co hrálo největší roli v rozhodování?
Čekal jsem, co se bude dít během rozcvičky. Při větší zátěži. Trenér mi řekl ať nastoupím, kdyby se něco zvrtlo, tak bych střídal. Na střídačce byl připravený Petr Buchta.

 
Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Zbrojovka - Bohemians 0:0 (0:0)
Pár šancí jsme měli…
Největším problémem byla neproměněná penalta. Do té doby to bylo z naší strany dobré, byli jsme dost nebezpeční. Po pokutovém kopu se energie na hřišti v podstatě úplně prohodily, přelilo se to na stranu Zbrojovky. Ta penalta mě štve. Budeme si to muset s klukama vyřešit. Nechtěl jsem ale do toho zasahovat.

Čekal jsi takový vstup do ligy?
Po remíze na Spartě jsem věřil, že bychom mohli pokračovat v nastoleném trendu s podobnými výkony. I tady se dalo vyhrát. Po průběhu střetnutí ten bod bereme.

Do reprezentační pauzy odehrajeme dvě derby. Vnímá to tým s větší prestiží?
Jsou to zápasy jako každé jiné. Ale samozřejmě se Slavií hrajeme v Ďolíčku, bude to super derby. Jsme schopni je hodně potrápit, dokonce i porazit!