Hašek: Dařilo se nám dobře pracovat s rytmem hry

Trenéři Jaroslav Šilhavý a Martin Hašek hodnotí sobotní boj o Vršovice.

Hašek: Dařilo se nám dobře pracovat s rytmem hry

První zavítal do tiskového střediska hostující trenér Jaroslav Šilhavý.

S úvodem utkání byl spokojený: “Myslím, že jsme do zápasu vstoupili velice dobře. Asi ve druhé minutě jsme si vytvořili šanci. Sýkora si to hezky připravil na levou nohu. Rovněž Mešanovič měl myšlenku, ale srazili se a nedopadlo to.“

“Domácí se dostávali dopředu pomocí dlouhých nákopů na útočníky. My si nějaké příležitosti vytvořili, ale opět jsme je nedotáhli do zdárného konce. Chybí nám hodně v posledních zápasech řešení v poslední fázi,“ připomněl aktuální Achillovu patu svých svěřenců.

Kouč Šilhavý vnímal, že do druhé půle nastoupila trochu jiná Bohemka: “Po přestávce soupeř vycítil šanci, čekal na rychlé protiútoky. Vytvořil si šance, ze kterých mohl vzejít vedoucí gól. V závěru jsme nasadili čerstvé síly, ale nepodařilo se změnit stav utkání. Ztratili jsme dva body.“

“Zatím neproduktivitu v zápase neřešíme. Škoda s Mešanovičem dali minulou sezonu dohromady asi třicet branek. Šance snad nezapomněli dávat, doufám, že se to ve středu prolomí. Rotujeme sestavou v ligových a pohárových zápasech. Hrají noví hráči, což hraje roli. Kvalita hráčů by měla být taková, že by nesehranost neměla hrát takovou roli,“ okomentoval neefektivnost Slavie v zakončení.

Následně po něm přišel i domácí lodivod Martin Hašek.

“Chtěli jsme na soupeře vlétnout, rychle presovat, získat rychle fanoušky a zatopit jim. Místo toho přišla šance Slavie. Pozdě jsme zareagovali na Sýkoru. Řešit to musel Fryšták, který nás skvělým zákrokem podržel. Pak jsme se štěstím odvrátili i další nebezpečí,“ poukázal na důležitý moment v derby.

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Úvodní příležitost hostů ovlivnila hráče Bohemky: “Gól jsme nedostali, ale naše sebevědomí pokleslo. Byl i trochu vidět mírný strach hrát, proto jsme tahali za kratší konec. Sešívané jsme nepouštěli do příležitostí, které by vedly ke vstřelení branky.“

“Ve druhém poločase jsme přidali. Více jsme si dovolili, nechali se zfaulovat, hráči přecházeli v soubojích jeden na jednoho. Dařilo se nám držet míč, pracovat s rytmem hry. Přišly i naše šance. Tři situace volaly po gólu. Sevřeli jsme soupeře ve vápně. Slyšel jsem, že tam byla i ruka. Další šanci jsme měli Kocičem. Už jsem zvedal ruce. Nevím přesně, proč se míč nedostal do sítě. Pak měl ještě velkou možnost ke gólu Nečas. Navíc jsme nedořešili hodně brejkových situací,“ viděl zlepšení svého týmu ve druhé půli.

Klokani obrali dva velké kluby v HET lize: “Jsem šťastný, když jsme obrali Spartu i Slavii. Jedná se o špičkové týmy. Budeme rádi, když zvítězí spravedlnost a chceme obrat i Plzeň, čímž bychom ani nenarušili hru o titul."(smích)

“Instat nám posílá údaje z utkání. Ve velké většině naběháme nejvíc ze všech týmů v lize. Mužstvo je naběhané, pracovité. Ještě nás čeká zápas na Dukle. Pokud si udržíme neporazitelnost i po derby na Julisce, tak tady na Bohemce budeme spokojení. Navíc by se nám měli vrátit po reprezentační pauze zranění hráči. Tím by se otevřeli i možnosti na střídání do ofenzivy,“ přiblížil nejbližší cíl.