Hašek: Zápasu by slušelo více branek

Kouč Martin Hašek hodnotí přípravný zápas na Žižkově.

Hašek: Zápasu by slušelo více branek

Utkání s Viktorií Žižkov zhodnotil i kouč Martin Hašek. Jestli byl spokojený s výkonem a situace kolem Krcha, Lutse a testovaného Diase v rozhovoru.

Jste spokojen s výkonem proti Žižkovu?
V utkání bylo několik pasáží, které mě potěšily. Ale některé už méně. Utkání jsme měli pod kontrolou. Udrželi jsme čisté konto, za což jsem rád. Průběhu hry a počtu šancí by odpovídal větší rozdíl v konečném výsledku. Viktorka je momentálně standardní druholigový tým. Více bych kvalitu soupeře hodnotit nechtěl.

Jakub Nečas vstřelil dva góly. Promluvil o rozhodování sestavy proti Slovácku?
Myslím, že má v týmu významnou pozici. Od té doby co do Bohemky přišel, tak nastupuje. Branky dal, navíc se dostal i do dalších šancí. Jeho pozice v týmu určitě neochabla.

Nastoupil i Dias. Jaká je situace kolem tohoto mladého brazilce?
O Diasovi se ještě rozhodujeme. Do prvního mužstva by ale přijít měl, pravděpodobnost jeho posunu do prvního týmu je velká. Má dvacet let, ale biologicky bych mu řekl asi osmnáct let. Je šikovný, dnes to ovšem úplně neukázal. Svoji vinu na tom může být i skutečnost, že jsme teď na jeho poměry tři dny dost tvrdě potrénovali. Působil na mě unaveně a bez síly, které ale moc nemá. Je to biologicky osmnáctiletý kluk s velkým herním a technickým potenciálem. Potřebuje výrazně zesílit a zvyknout si na mužský fotbal. Není ještě úplně adaptovaný.

Siim Luts už byl v kádru reprezentace Estonska. Bude i s Danielem Krchem připraven pro ligové utkání se Slováckem?
Luts by měl být na Slovácko v týmu. Odjel na reprezentační sraz, což znamená, že je u něj všechno zdravotně v pořádku. Samozřejmě záleží i na tom, jak je natrénovaný. V jaké se nachází sportovní formě. Já to zrovna teď posoudit nemohu. Než začal trénovat s týmem, odjel vstříc národnímu mužstvu. Daniel Krch určitě k dispozici nebude. V souvislosti s jeho situací ani do dnešního přípravného utkání nenastoupil. S mančaftem sice je v tréninku, ale při větší opakované zátěži ho trochu koleno pobolívá. Je skvělé, že jsou oba dva hráči v plném tréninku. Luts už je trošku dál. Pravděpodobnost jeho nominace na Slovácko určitě je. Já ho neviděl pořádně hrát, naposledy asi někdy v jarní části sezony. V letní přípravě pořádně nic neodehrál.