Junioři porazili Spartu

Svěřenci trenéra Hrušky si připsali druhou výhru v řadě.

Junioři porazili Spartu

Po těsné výhře nad vedoucími Teplicemi se juniorka Bohemians vydala na Strahov k derby se Spartou. Trenér Vladimír Hruška měl k dispozici 4 hráče A týmu Jindřiška, Buchtu, Vaníčka a brankáře Koubu. Všichni jmenovaní nastoupili do utkání v základní sestavě. Fanoušci byli určitě zvědaví i na testovaného Diase, který v základní sestavě také nechyběl.

Do utkání lépe vstoupila Bohemka a pár minut po úvodním hvizdu se dostal do velké šance Vrána, z úhlu ale trefil jen domácího brankáře. Poté se hra vyrovnala a oba týmy se dostávaly spíše jen po vápno. První nebezpečnější akce domácích přišla po tvrdé střele zpoza vápna, kterou na Koubu vyslal Guera, ten tvrdý projektil stihl vyrazit jen před sebe, ale díky ofsajdovému postavení jednoho z útočících žádné další nebezpečí nehrozilo. Klokani odpověděli průnikem Diase, který na levé straně přetlačil svého strážce, postupoval ze strany až do vápna a přihrál proti noze Vaníčkovi, ten vystřelil z první, ale jeho ránu domácí hráči zablokovali. V rozmezí dvou minut zahrávala Sparta dvě standardní situace z nebezpečných prostorů. V prvním případě balon Klokani odvrátili a v druhém ani zasahovat nemuseli, protože balon při střeleckém pokusu letěl vysoko nad.

Rozhodující moment zápasu přinesla 43. minuta. Po krásném pasu z pravé strany postupoval Dias sám na bránu. Nejprve se mu zamotal míč mezi nohama, čímž dal čas obráncům, aby ho dostihli, zároveň je ale nečekaným manévrem dokonale zmátl a měl tak čas, aby zamířil a poslal balon nádherně do pravé šibenice.

Druhý poločas přinesl hned na začátku nepříjemnou srážku Vaníčka a Sváty, po které museli být oba hráči ošetřováni. Klokani nepřišli do druhého poločasu hrát žádnou údržbu a působili velmi aktivně. Ve středu hřiště se mohli opírat o práci Jindřiška, kterému ochranná maska přes obličej očividně nijak nepřekážela. Po pěkné kombinaci na pravé straně se dostal balon k Diasovi, který se uvolnil zasekávačkou a poslal balon na hlavu Braka, ten ve slibné pozici mířil nad.

Vzápětí přišel další parádní moment v podání Diase, kterému stál v cestě při postupu k brance poslední obránce. Dias ho svými kličkami natolik zmátl, až ho položil na zem a mohl postupovat sám na Vorla, ten rychle zmenšil úhel a Brazilcovu tvrdou střelu vyrazil. Na druhé straně po faulu Braka měla Sparta výhodu nebezpečného trestného kopu, který následně zeď stečovala do zámezí. Po pěkné kombinaci před vápnem Sparty Dias nezištně prostrčil míč na Vránu, který ovšem tváří v tvář Vorlovi neuspěl.

Klokani dlouho nepouštěli Spartu do větší příležitosti. Jediná větší šance na straně domácích přišla po špatně zahraném rohu Klokanů, po kterém juniorka letenských mohla využit možnost přečíslení, to se naštěstí nekonalo, protože po přihrávce Pavlíka neuspěl nejdříve Traore a po něm ani Špaček. Po zbytek zápasu se Klokani zaměřili na obranu a vyráželi do brejků. Po jednom z nich měli zahrávat penaltu, když byl těsně před zakončením dost okatě stažen unikající Vacík. Sparta se ke konci utkání začala uchylovat k dlouhým nákopům, ale nic, co by stálo za zmínku, už ale její snažení nepřineslo a Klokani celkem v klidu těsné vedení uhájili.

Juniorka tak přivezla ze Strahova po dobrém výkonu zasloužené tři body a připsala si druhé vítězství v řade.