Proti Slovácku rozhodne náš výkon

Celek z Uherského Hradiště přijede do Ďolíčku v sobotu.

Proti Slovácku rozhodne náš výkon

Bohemka po reprezentační pauze přivítá na svém domácím stadionu Slovácko. Svěřenci trenéra Haška půjdou do utkání zvrátit nelichotivou statistiku vzájemných střetnutí. Klokani zatím svého příštího soka dokázali čtyřikrát porazit, šestkrát s ním remizoval. Z deseti klání odcházeli s plným bodovým ziskem hráči z Uherského Hradiště. Slovácko v úvodu sezony překvapilo několika výsledky. Zejména v domácím prostředí dokázali svěřenci trenéra Levého fotbalovou veřejnost uhranout. Dokázali jednoznačně skolit ostravský Baník (5:2). V minulém kole remizovali s překvapením letošní HET ligy, Sigmou Olomouc (0:0).

V mužstvu Slovácka neproběhlo v létě příliš mnoho personálních změn, což se může už zdát jako tradice. Několik hráčů si přeci jen našlo cestu do klubu. Z pražské Dukly přestoupil Jan Juroška. Druholigovou Příbram opustil Divíšek, aby následně zamířil do vzdáleného Uherského Hradiště. Patrik Hellebrand odešel z blízkého Fastavu Zlín. Posledním příchozím se stal olomoucký Jakub Petr, jenž opustil nováčka ze severnější části Moravy.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Několik hráčů ovšem své působení v Uherském Hradišti ukončilo. Vzájemnou spolupráci klub neprodloužil s Koném, jenž obratem našel nové zaměstnání v Brně. Matěj Biolek přestoupil do Frýdku-Místku. Tomáš Košůt se stal volný hráčem a odešel do polské Gdyně. Smlouva skončila i Kaloudovi. Eldar Civič nasměroval svou cestu do klubu s vyššími ambicemi, pražské Sparty. Hostování ze Standardu Lutych skončilo i fanouškům Bohemky známému Tettehovi, ghanský útočník našel své angažmá právě v Ďolíčku.

Sobotní utkání je pro Bohemku velmi důležité. Proti bude stát ovšem nepříjemný soupeř, to ví moc dobře i trenér Martin Hašek: “Slovácko hraje organizovaně, aktivně. Nejsou líní běhat. Nemají ve svém týmu žádné hvězdy. Důležitým článkem je ovšem Šumulikoski, který už běžecky zaostává. Vidět jsou i mladíci Zajíc s Havlíkem.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Dosavadní výsledky Slovácka kouče Haška nepřekvapily. Zápas podobný tomu s Ostravou se asi jen tak opakovat nebude: “Už letní příprava Baníku ukázala, že mají ostravští trable s defenzivou. Je za námi teprve pět kol. Ani minulou sezonu nemělo Slovácko moc bodů. Nyní se ocitá v podobných patrech tabulky.

Zápas proti Slovácku má svůj začátek naplánovaný na 17. hodinu. Hlavním arbitrem bude Milan Matějček. Na čarách mu bude spolu se Zdeňkem Dobrovolným asistovat i Petr Antoníček. Brány stadionu se otevřou v 16 hodin. Vstupenky jsou stále k dispozici v cenových kategoriích za 150 Kč a 230 Kč ZDE. Klub si navíc pro fanoušky připravil akci. Kdo se prokáže vstupenkou z utkání proti Slovácku na Cevro Institut Open Air 2017 v neděli 17. 9. na Štvanici (web zde), bude na florbalové utkání mezi Bohemkou a Chodovem vpuštěn zdarma! Svůj stánek bude mít na Štvanici i fotbalová Bohemka.

Bohemka TV