U21: Po dvou výhrách přišla porážka

Klokani neudrželi v oslabení remízový stav a prohráli s Libercem o jednu branku.

U21: Po dvou výhrách přišla porážka

Po nepovedeném vstupu do soutěže přišlo vzepětí juniorky Klokanů a dvě výhry v řadě proti, do té doby neporaženým, Teplicím a rivalovi z Letné. Vzrůstající formu Bohemky přijel prověřit Liberec. Z A týmu mohl trenér Hruška využít služeb gólmana Kouby a hráčů Vaníčka, Kuchty, Kabajeva a Lutse, který byl v sobotu u důležitého vítězství A týmu nad Slováckem. Všichni jmenovaní zasáhli do utkání od úvodního hvizdu.

Vyrovnaný vstup do utkání dlouho pořádnou šanci nepřinášel, přicházeli spíše náznaky. První dva střelecké pokusy si připsali hráči Liberce, ale byly hodně nepřesné. Za Bohemians se pokusil něco vymyslet Luts, který se snažil před vápnem najít prostor pro střelu, ale nakonec se rozhodl pro centr, na který nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Lepší příležitost k zakončení měl po pár minutách Vacík. Střela mu ale vůbec nesedla. Poté se hra přesunula před Koubovu branku, kde měli hostující k dispozici několik rohových kopů a jeden z nich přinesl největší šanci prvního poločasu. Centr od rohového praporku letěl na hostujícího Dvořáka, který se protlačil k hlavičce a nebýt parádního zákroku Kouby, Liberec by šel dovedení. Oba týmy dobře bránili, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště a žádné šancedo konce poločasu už k vidění nebyly.

U21: Bohemians - Liberec 0:1
U21: Bohemians - Liberec 0:1
Druhý poločas začal ve svižnějším tempu, ale šance opět nepřicházely. Až po desetiminutách se do dobré pozice probíjel Vrána, pouze za cenu žluté karty ho zastavil hostující Heppner a Bohemka měla před sebou zajímavou standardní situaci. K míči se postavil Věchtík, ale balon napálil pouze do liberecké zdi. Hosté odpověděli střeleckým pokusem Kazdy, který zablokoval Brak.

Bohemka začala být aktivnější než soupeř a vytvořila si obrovskou šanci, když Vaníček přihrál před bránu Kuchtovi, který však nastřelil jen brankáře Liberce. Další dobrou příležitost měl na hlavě Kabajev, jemuž na hlavu poslal centrem balón opět Vaníček. Ruský snajpr bohužel tentokrát mířil vedle. Pak přišla velká komplikace. Kuchta neudržel nervy na uzdě a za protesty viděl od rozhodčího červenou kartu.

Oslabení Klokani chvíli na to inkasovali. Hybš potáhl balon po levé straně, přihrál do vápna na Ulbricha a ten ve skluzu překonal Koubu. Klokani i přes početní nevýhodu bojovali, ale z brejku dvakrát velmi nebezpečně zahrozil Liberec. Nejdříve Ulbrichovu střelu Kouba chytil, poté dobře vyběhl proti Kazdovi a udržel Bohemians nad vodou. V posledních minutách vložili hráči v zelenobílých dresech všechny síly do útoku za snahou o vyrovnání. Po centru byli blízko zakončení Káš i Kabajev, ale jakoby si překáželi. Poslední pokus o vyrovnání měl na noze opět Kabajev, ale vyběhnuvší brankář hostů i tuto šanci zmařil.

Klokani tak bohužel nenavázali na dvě výhry v řadě a Liberec si na sever Čech odvezl všechny tři body.