Uspějeme s dobrým bráněním a kvalitou na míči

Klokani vyráží v pátek na Stínadla do Teplic.

Uspějeme s dobrým bráněním a kvalitou na míči

HET liga pro Klokany směle pokračuje zápasem na teplických Stínadlech. Bohemka se opět postaví “žlutomodrým“ na jejich severočeském stadionu. Celková statistika vzájemných střetnutí zní příznivěji pro Teplice v poměru 15 – 5 – 6. Klokani jsou ovšem povzbuzeni poctivě vybojovanou výhrou v těžkém zápase proti Slovácku. Kdežto svěřenci kouče Šmejkala nedokázali skórovat na zlínské Letné a po vyloučení stopera Šušnjara prohráli 0:2.

Po ligových trávnících už se nepohybuje ikona Teplic, Štěpán Vachoušek po konci smlouvy už na Stínadlech nepokračuje. Vzájemnou spolupráci ukončil klub také s Nivaldem. Petr Kodeš odešel na hostován do Viktorie Žižkov. Brankář Martin Chudý pro změnu přestoupil do slovenského Spartaku Trnava.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Několik hráčů v letní pauze posílilo celek Teplic. Z druholigové Příbrami přestoupil zkušený Rezek. Viktoria Plzeň zapůjčila na hostování mladého Suchana. Pražská Slavia poslala na zkušenou nově příchozího Trubače. Mladou Boleslav opustil gólman Diviš, aby obratem zamířil právě do Teplic.

Kouč Bohemians Martin Hašek má jasno o síle soupeře: “Teplice mají ve svých možnostech zápas odběhat a odpracovat. Umí hrát kombinačně, ale zároveň nemají problém se soubojovým fotbalem. Navíc umí přecházet do rychlého protiútoku a zaútočit z něj. Je to stabilizovaný tým. Trenér už je v klubu druhou sezonu. Hráči jsou dlouho pohromadě. Někteří patří do ligového nadstandardu. Mezi takové se řadí Krob nebo Fillo.“

Teplice nebudou moci počítat s distancovaným Šušnjarem. Lodivod Bohemians ho bere jako kvalitního člena teplické defenzivy: “Šušnjar je pro mě jedničkou na post stopera v sestavě Teplic. Jeho absence je nepříjemnost, kterou musí trenéři vyřešit.“

Klokani budou chtít “žlutomodrým“ oplatit květnovou porážku: “Do prvotních cílů k úspěchu patří kvalitní bránění, které musíme prokázat. Bezesporu musíme být kvalitní na míči a za každou cenu hrát rychle. Zápasy mezi rovnocennými soupeři často rozhodují standardní situace. Je důležité v nich být lepší než domácí.“

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Do utkání proti Slovácku nemohl nastoupit Michal Švec. Jeho situaci rovněž trenér Hašek přiblížil: “Švec má za sebou nějaké manipulace. Jeho stav se od soboty lepší.“ Absentovat ovšem bude s jistotou útočník Jan Kuchta, který viděl v utkání Juniorské ligy červenou kartu a kvůli disciplinárnímu trestu do Teplic se spoluhráči nevyrazí.

Samotné utkání začíná na teplických Stínadlech s úderem páteční 18. hodiny. Na starost bylo utkání přiřknuto hlavnímu arbitrovi Ondřeji Pechancovi. Na čarách mu budou asistovat Zdeněk Arnošt s Jaroslavem Kubrem. Zápas nevysílá žádná televizní stanice. Do Teplic vyráží i fanoušci Bohemky, z pražského Hlavního nádraží se vydají vlakem R 606 Salubia v 15:28. Do města dění budou příznivci dopraveni pár minut po 17. hodině. Zpáteční spoj je také přímý. Z nádraží v Teplicích vyrazí vlak R 617 Větruše ve 20:51. Do Prahy fandové přijedou ve 22:38. Podílejte se s námi o vaše zážitky ze zápasu. Ke svým příspěvkům na Facebooku, Instagramu i Twitteru vždy přidejte hashtag #TEPBOH. Prostřednictvím Insta stories zprostředkujeme krátké momentky ze střetnutí. Kdo se ovšem na utkání nedostane, tak bude moci sledovat textový online na stránce Virtuálního Ďolíčku.