Nová umělá tráva slavnostně otevřena

V Uhříněvsi se vybudovalo další nové hřiště.

Nová umělá tráva slavnostně otevřena

Ve čtvrtek 14. září se v Uhříněvsi v odpoledních hodinách slavnostně otevíralo nové hřiště s umělou trávou nejnovější generace typu LANO z Belgie, které bylo vybudováno za výrazné podpory MHMP a které bude sloužit k tréninkovým i zápasovým účelům pro místní SK Čechii, pro mládež a prvoligové mužstvo Bohemians Praha 1905 a v neposlední řadě také pro dívčí fotbalový klub Bohemians.

Slavnostního zahájení se přímo na hrací ploše ujali starosta Prahy 22 Ing. Martin Turnovský, předseda představenstva Bohemky Ing. Dariusz Jakubowicz, předseda SK Čechie Uhříněves Tomáš Kaněra, šéf LFA a PFS Ing. Dušan Svoboda a Milan Vopička, ředitel firmy Sport Technik Bohemia, která výstavbu UMT zajišťovala. Starosta Prahy 22 nejprve pronesl děkovnou řeč ke všem, kdo se na výstavbě hřiště podíleli, načež ředitel dodávající společnosti přiblížil technologii a kvalitu umělé trávy. Poté zmíněná pětice slavnostně přestřihla pásku a mohl být zahájen zápas.

K přátelskému utkání nastoupil tým složený z hráčů Uhříněvsi, Bohemky a DFK Bohemians proti týmu osobností Real Top Praha. Řady Bohemians vyztužil bývalý vynikající obránce Jiří Novotný nebo současný trenér juniorského týmu Vladimír Hruška. V dresu Realu Top Praha nastoupili například Jaromír Bosák, Robert Záruba, Tomáš Vlasák, Jiří Jarošík, Jiří Babica, Matouš Rajmont, David Suchařípa a také největší oblíbenec mladých hráčů Uhříněvsi postávajících u lajny - Jakub Štáfek známější jako Julius „Lavi“ Lavický. Ten si zahrál v jednom týmu společně se svým seriálovým trenérem Žloutkem, kterého ztvárnil herec Jiří Ployhar. Že je trenér Žloutek ze staré školy dokazovalo také jeho obutí, přibližně 20 let staré gumotextilky.

Utkání se hrálo 2 x 30 minut a po první půli šli do kabin hráči Real Top Praha s vedením 1:0, které jim zajistil právě Lavi. Ve druhém poločase mohli diváci vidět množství zajímavých akcí a také další tři branky, které určily konečný výsledek 2:2. V následném penaltovém rozstřelu byli hráči Realu Top Praha stoprocentní, a získali tak vítězství na svou stranu. Několik desítek diváků, mezi kterými nechyběl například trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička, tak odcházelo domů po povedeném fotbalovém odpoledni.