Hašek: Nula vzadu neznamená, že nechceme útočit

Trenéři Daniel Šmejkal a Martin Hašek usedli ke zpovídání novináři.

Hašek: Nula vzadu neznamená, že nechceme útočit

Kouč FK Teplice Daniel Šmejkal pojal zhodnocení zápasu poměrně stručně.

"Myslím, že jsme viděli klasické utkání s Bohemians. Ohromně moc soubojů, obě mužstva pracovitá, která hodně běhají. V tomhle se oběma týmům nedá nic vytknout. Nám ale dnes ve finálové a předfinálové fázi chybělo lepší řešení. My jsme si vypracovali tři brankové příležitosti, soupeř jednu. Myslím si ale, že když ani jednou mužstvo dnes nevstřelilo gól, tak je to zasloužená remíza."

To na druhou stranu trenér Klokanů Martin Hašek ztratil slov o poznání více.

"Potkali se dva soupeři v tabulce, sousedi o bod, tak to i zůstalo. Předně bych chtěl říct, že my jsme sem nepřijeli bránit, chtěli jsme každou možnost po zisku míče využít na rychlý útok. Ale utkání dnes jednotlivé hráče nezastihlo v optimální sportovní formě. Měli jsme v naší hře spoustu nevynucených chyb, což nám hru nabourávalo. A jak čas šel, tak ta hra byla taková kostrbatá. Hlavně první poločas, po kterém jsem se rozhodl, že zvednu hlas v kabině. Dokonce úplně nejvíc za dobu, co jsem v Bohemians, opravdu jsem byl naštvaný. Byli jsme nekoncentrovaní, nepřesní a málo odvážní. Ve druhém poločase bych řekl, že jsme ten výkon stabilizovali. Směrem dopředu jsme se i tak ale moc nezvedli. Vypracovali jsme si jedinou gólovou šanci, kterou Reiter neproměnil. Na tři body jsme moc pomýšlet proto nemohli. Těší mě ale, že jsme vzadu uhráli nulu. Ten výsledek 0:0 je asi logickým vyústěním toho, co se na hřišti odehrávalo."

Teplice - Bohemians 0:0
Teplice - Bohemians 0:0
Reagoval i na několik dotazů. V první řadě to byla otázka ke spokojenosti s defenzivní činností: "Ta nula v počtu obdržených gólů mě moc těší. Když máte vzadu nulu, tak máte na čem stavět a z čeho vycházet. Ale to, že chceme vzadu nulu, neznamená, že nechceme góly střílet."

Na obranu logicky navazoval i útok, kde byla na závěr žádost o zhodnocení útočné činnosti Bohemians jmenovitě: "Zatím vepředu nemáme dostatečnou kvalitu. Když bych to vzal jednotlivě, tak máme vepředu Nečase, který v lize začíná, stejně tak Reiter. Máme Tetteha, který není ještě kondičně úplně přípraven po zranění, teď s ním pracujeme dva týdny. To jsou ale všechno hráči, kteří budou lepší, ale to až za tři čtyři týdny. Za nimi ze středu zálohy to doplňuje nejvíce Hašek, ten hraje druhým rokem první ligu. Jsme vepředu ještě takoví syroví."