Dostál: Gól nám sebral vítr z plachet

Střetnutí s Jabloncem popisuje Martin Dostál.

Dostál: Gól nám sebral vítr z plachet

Zápas s Jabloncem hodnotí oslavenec Martin Dostál. V rozhovoru prozradil, že jeho šance mohla skončit brankou. Více v rozhovoru.

V ofenzivě jsme se zlepšili, ale body nám to nepřineslo…
Pro nás je to zklamání. V prvním poločase jsme měli několik zajímavých akcí, ze kterých bychom gól dát měli. Ve druhé půli jsme obdrželi branku po autovém vhazování, což je chyba. V samém závěru nejsme schopni dotlačit míč do sítě ani z dobře zahraných standardních situací. Pokud nedáme branku, tak nemůžeme pomýšlet na nějaký velký úspěch. I přes zlepšení v útoku jsme se neprosadili. Sice jsme si více věřili než v Teplicích. Měli jsme i kvalitu, ale ve finální fázi nám to stále nejde. Góly nám chybí. Za osm zápasů jsme dali čtyři branky. Není to dobré a bez vstřeleného gólu se vyhrává těžko.

Nedocházely některým hráčům síly po dvouhodinovém zápase s Vlašimí?
To si nemyslím, protože oni hráli také pohár. Dokonce ve středu. Čas na regeneraci mezi jednotlivými zápasy byl dostačující.

Proč jsme se ve druhém poločase nedostali do takového tlaku jako v té první?
Nepodrželi jsme nahoře míč. Oni také hráli jinak. Viděli, že první půli nehráli úplně dobře. Inkasovaná branka nám trochu sebrala vítr z plachet. Ještě pořád jsme měli spoustu situací, z nichž se gól dát dal a měl.

Přesně v den zápasu máš narozeniny. Vyhlašoval jsi v kabině nějakou odměnu?
V sazebníku něco je. Od fanoušků jsem dostal dort, takže ho mezi kluky rozdělím. Samozřejmě, že by tam něco bylo. Nějaké občerstvení přinesu. Na to neměl výsledek vliv.
Bohemians - Jablonec 0:1 (0:0)
Bohemians - Jablonec 0:1 (0:0)
V první půli ses dvakrát dostal do zakončení. Šlo to řešit lépe?
Poprvé jsem byl hodně v úhlu. Spíše jsem míč nastřeloval před branku, že by někdo mohl být na první tyči. Bohužel se tak nestalo. Druhá situace mě docela mrzí. Stačilo sklopit nárt, aby to šlo o půl metru níže a byl by to asi gól. Letělo to nějakých třicet centimetrů nad brankou. Škoda, byla to velká šance.

Příští týden jedeme do Plzně. Čeká nás zápas, kde favoritem nebudeme…
Podle postavení v tabulce nás čeká asi nejlepší možný soupeř v rámci tuzemské nejvyšší soutěže současnosti. Podle toho to bude asi i vypadat. Oni mají kvalitu. Ale já si pamatuji, že jsme tam jeli před rokem po porážce s Hradcem. Dokázali jsme získat bod za remízu (1:1), ale mohli jsme myslet i na tři body. Nám tyhle zápasy poměrně sedí. Jablonec dal spoustu branek, několikanásobně více než my. A také jsme je drželi na uzdě až na tu jednu situaci. Chceme v Plzni uspět!