Hašek ml.: Branka padla po nácviku z tréninku

Utkání v Plzni popisuje Martin Hašek.

Hašek ml.: Branka padla po nácviku z tréninku

Utkání s Plzní hodnotí středopolař Martin Hašek. V rozhovoru přiznal, že branka padla z nacvičené akce. Klokani měli hodně šancí. Slova mladého záložníka níže.

S Plzní jsme sehráli velmi vyrovnaný souboj, ale odjíždíme s prázdnou…
Mrzí nás to. Cítíme, že jsme minimálně na bod měli, ne-li na tři. Hlavně když se podíváme na naše vyložené šance. Pokud je porovnáme, tak to bylo minimálně vyrovnané. Měli jsme jich opravdu moc. Plzeň sice měla převahu na míči, v tom spočívá jejich velká kvalita. My chodili do rychlých protiútoků, z nichž jsme byli celkem nebezpeční. Museli jsme oproti předešlým zápasům zlepšit ofenzivní fázi. Defenziva nám nějaké velké problémy nedělala, ale vepředu jsme byli málo nebezpeční. Tentokrát se nám dařilo i v útoku, ale musíme dotáhnout akce až do gólu, především ty ze druhého poločasu.

Naše gólová akce šla přes tebe.
Dosty (Martin Dostál) mi dal krásnou průnikovou přihrávku., kterou jsem si přebral. Nejdříve jsem chtěl přenést hru doleva na Siima Lutse, který si o míč vehementně řval. Když jsem napřahoval, tak tam už šel bránící hráč napřed. Ještě jsem si balón zasekl a dal míč Tondovi (Antonín Vaníček), který výborně z jedničky nacentroval do ideálního prostoru na první tyč. Máša (Dominik Mašek) se skvěle dostal před stopera a vstřelil gól. Byla to krásná akce. V tréninku jsme nacvičovali, jak se máme ve vápně chovat. V několika utkáních jsme se v něm nepředváděli v nejlepším světle. Myslím, že se nacvičování vyplatilo. Zkoušeli jsme si, kdy centrovat hned z první a kdy až z druhého doteku. Gól jsme dali přesně z toho, co jsme v týdnu trénovali.
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
Plzeň - Bohemians 2:1 (0:1)
 Viktoria nás na začátku druhé půle hodně zatlačila.
Jejich tlak byl v této části zápasu poměrně velký. Zapříčinilo to více faktorů. Bylo by lepší je držet dále od vlastní šestnáctky, ale z různých důvodů se nám to nedařilo. Plzeň potřebovala v domácím prostředí vyhrát, takže se tam její hráči tlačili. Zbytečně jsme v přechodové fázi ztratili míč, ale i tak jsme párkrát branku Kozáčika ohrozili. Za nerozhodnutého stavu jsme si vytvořili Nečasem a Kabajevem dvě tutovky. Na výhru jsme pořád měli. Je to škoda.

Vybavil se ti tvůj gól z minulého roku?
Před zápasem jsme na ten zápas s Bůďou (Viktor Budinský) vzpomínali. Pro něj to byl rovněž první ligový start. Prohodili jsme o tom pár slov.

V prvním poločase jsme Plzeň i přestříleli.
Ještě před poločasem měl šanci i Benjamin Tetteh. To byla čistá gólová šance. Navíc vedle něj byl ještě před prázdnou brankou Dominika Maška. Kdyby zachoval chladnou hlavu, tak mu to sklepl, protože Kozáčik skákal Tettehovi pod nohy. Hned zkraje zápasu jsem střílel asi z dvaceti metrů. Dá se to trefit i lépe, ale šance to vyloženě nebyla. Nebyli bychom asi moc objektivní, kdybychom můj pokus za šanci považovali. Vytvořili jsme si dvě čisté šance v první půli. Minimálně dvě stoprocentní příležitosti i ve druhém poločase. Nepamatuji si, kdo si v Plzni vypracoval tolik vyložených šancí.