Silou vůle a odhodlanosti zůstávají tři body v Ďolíčku

Klokani otočili nepříznivý vývoj a po premiérové ligové trefě Reitera zvítězili.

Silou vůle a odhodlanosti zůstávají tři body v Ďolíčku

Klokani naskočili do zápasu s touhou konečně zvítězit. V zádech měli i skvělý kotel Bohemians, jemuž sekundovali i fanoušci ostravského celku. Bohemka se do svého soka pustila již od samého začátku a hosty nepouštěla do hry.

Už v první pětiminutovce se dostal do šance Mašek. Zády k brance se v pokutovém území prodral přes svého strážce, ale svým pokusem o kousek netrefil branku. Bohemians sice byli aktivnější, ale k vidění byly spíše jen náznaky šancí. Kocič s Haškem obrali Baroše o balón, míč si na polovině hřiště přebral Mašek a okamžitě ho do lajny přihrál Lutsovi. Estonský záložník hledal svým centrem nabíhajícího Kabajeva, ale ve skluzu balón upíchl na rohový kop Šindelář.

Několik centrů přiletělo i z pravé strany. Dostálův razantní míč ale Luts nůžkami do sítě nenasměroval. Další pokus si připsal Mašek. Ale z dálky se z otočky mezi tyče netrefil. Poté centroval opět Dostál. Míč před Kabajevem ještě dokázal do rukavic sebrat Vašek.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Náhle ovšem přišel úder z ničeho nic. Luts fauloval Baroše a standardní situaci z dobré pozice zahrávala Ostrava. Exekuce se ujal De Azevedo a jeho centr usměrnil do sítě v ofsajdovém postavení naskakující Baroš. Ačkoliv padl gól z ofsajdu, tak ho rozhodčí uznal a Baník vedl.

Zelenobílí se hnali za vyrovnáním. Z poloviny hřiště zahrával přímý kop Jindřišek. Jeho centr si ale žádný ze spoluhráčů nenašel, a míč tak sebral Vašek. O chvíli později už Bohemka vyrovnala. Luts našel ze středu hřiště diagonálním pasem Kabajeva, který perfektním volejem usměrnil míč na zadní tyč a vyrovnal. Klokani chtěli utkání otočit. Mašek táhl rychlý protiútok, ale ke střele se neprotlačil. Dokázal i ve složité situaci přihrát Kabajevovi. Ten si připravil balón do palebné pozice. Vašek skokem balón vyrazil. Klokani neustupovali s aktivitou. Míč se po rohovém kopu odrazil k mladému Vaníčkovi, ale i jeho pokus obrana Baníku srazila na roh.

Ve druhé půli ukazovala Bohemka snahu jít do vedení. Hůlka roztáhl hru doprava na Vaníčka. Centr mladíka v dresu Bohemians ještě tečoval Šindelář před Kabajevem a Kocič míč ve vzduchu už poté netrefil.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemka ale zápas přeci jen otočila. Mašek byl v souboji s Granečným důrazný a na hranici vápna vydoloval míč, který si pro sebe přebral střídající Reiter. Rychlonohý záložník si míč postrčil před sebe a nedal vybíhajícímu Vaškovi střelou na zadní tyč sebemenší šanci.

Ostrava měla k dispozici dva přímé kopy z velmi dobrých pozic. Ovšem Hrubý trefil zeď a poté mířil vedle. Posléze zahrávající De Azevedo branku vůbec netrefil. Zaútočila i Bohemka. Dostálovu štiplavou střelu Vašek jen vyrazil.

Klokani i s Martinem Dostálem, který odehrál více než hodinu hry se zlomeným nosem, se ve zbytku zápasu ubránili mírnému závěrečnému tlaku Ostravy. Získali tak důležité tři body pro sebe a Baníku v tabulce odskočili.