Mašek: Zvládnu přidat i nadstavbu

Zápas s Ostravou komentuje Dominik Mašek.

Mašek: Zvládnu přidat i nadstavbu

Vítězné střetnutí s ostravským Baníkem popisuje Dominik Mašek. Pociťuje zlepšující výkonnost? A jak viděl on samotné utkání? Vše v rozhovoru.

Získat tři body bylo dnes už hodně důležité.
Potřebovali jsme po dvou porážkách bodovat naplno. Naším záměrem bylo na ně od začátku vlétnout, ale bohužel jsme pak dostali laciný gól ze standardní situace. Naštěstí jsme rychle vyrovnali a ve druhé půli ještě otočili stav zápasu. Pro nás je dnešní výhra strašně cenná.

Při druhém gólu jsi svým důrazem sehrál významnou roli…
Přišla přihrávka od Háši (Martin Hašek ml. – pozn. red.), byla sice trochu na paty, ale já si míč zpracoval. Hráč mi chtěl míč ukopnout, stihl jsem si ho ovšem postrčit. Vzápětí do souboje vlétl další hráč, který to nešťastně pro Baník propíchl na Rudu Reitera. Díky zásahu hráče Ostravy se nemohl pískat ofsajd a Ruda mohl jít sám na bránu a dát krásný gól.

Branka Ostravy padla zničehonic. Zaskočilo nás to na chvíli?
Upozorňovali jsme se na jejich standardní situace. Jsou v tom totiž silní, vysocí. My jim nabídli takovou pěknou příležitost asi z třiceti metrů. Dalo se z toho hezky odcentrovat a bohužel jsme inkasovali. Po chvíli jsme se dokázali oklepat a vyrovnat. Gól do poločasového hvizdu byl důležitý.

Čím jsme chtěli Ostravu přetlačit a uspět proti ní?
Věděli jsme, že budeme hrát asi více fotbalově a kombinovat. Oni chtějí hrát dlouhé míče a prodlužovat je. Říkali jsme si to, ale i tak těch balónů za sebe dostávali dost. Nějak jsme si s tím poradili a po zemi jsme je přehrávali. Myslím, že naše vítězství je zasloužené, protože jsme hráli lepší fotbal.

Byli jsme lepší, ale šance nepřicházely…
Chyběla tomu finální fáze, dotlačit to tam. Měli jsme tam nějaké náznaky, mně to tam dvakrát uklouzlo. Pak tam byly střely vedle branky, spousta centrů. Určitě je třeba na tom pracovat. Dali jsme dva góly a vyhráli, což je nejdůležitější.

Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Cítíš i ty na sobě výkonnostní vzestup?
Všímám si, že jsem se už dostal do lepší formy. Předtím jsem se snažil hrát poctivě pro tým, teď už k tomu dokážu přidat i tu nadstavbu. Doufám, že budu nadále góly buď dávat nebo je připravovat. Cítím se teď dobře, takže se domnívám, že mám slušnou formu.

Máme po třetině soutěže třináct bodů. Jaký je to výsledek?
Doposud jsme odvedli slušné výkony. Výsledky máme také docela dobré, ale je třeba na to navázat a ve druhé třetině být třeba ještě úspěšnější.

Čeká nás zápas v Jihlavě. Co bys řekl k tomuto soupeři?
Bojují každým rokem o záchranu. My tam pojedeme uspět a hodně se jim odtrhnout, což je i náš cíl. Pamatuji si, že jsme oba dva zápasy v minulém ligovém ročníku dotáhli do vítězného konce. Chtělo by na to navázat a porazit je popáté v řadě.

Rudolf Reiter dal svůj premiérový ligový gól. Proběhla už nějaká odměna do kabiny?
Zatím jsme se o tom v kabině nebavili. Ale stoprocentně něco od něj pro nás bude. To si spíš řekneme na pozápasovém tréninku. Michal Šmíd to bude mít určitě napsané ve svém notýsku, takže něco padne.