Hašek: Baník jsme do ničeho nepustili

Utkání hodnotí trenéři Radim Kučera a Martin Hašek.

Hašek: Baník jsme do ničeho nepustili

První hodnotil páteční střetnutí hostující trenér Radim Kučera.

“Nutno podotknout, že Bohemka vstoupila do zápasu hodně aktivně. Nepředčili ovšem naše očekávání, protože my jsme s jejich nástupem do utkání počítali. Byli hodně přímočaří, do šestnáctky létaly nepříjemné centry. S námahou se nám nějak podařilo nebezpečí odvracet,“ přiznal počáteční aktivitu Bohemians.

Vychválil ovšem i akci Bohemians, ale zároveň pokáral své svěřence: “Domácím se povedla vynikající akce, která vyrezultovala v krásný gól. Nejde mluvit o naší chybě, ale tyto okamžiky patří k fotbalu. Ve druhé půli se hrálo spíše mezi šestnáctkami, bylo to hodně bojovné. Když vezmu příklad, tak my máme míč na kopačkách a chybujeme tím, že darujeme soupeři autové vhazování. Pak se nezformujeme do postavení, nezareagujeme na situaci soupeře. Najednou se hráč objeví za zády našich hráčů. Prakticky my nabídneme šanci ke skórování domácím a prohráváme dva jedna. Následně hrajeme vabank, pak je to takový územní tlak po šestnáctku. Měli jsme dvě standardní situace, které jsme ale vůbec nevyužili. Možná šance De Azeveda, jenž na velkém vápně minul míč.“

“Skutečnost, že nedokážeme vyhrát od úvodního zápasu v Brně se děje hlavně v domácím prostředí. Když hrajeme doma, tak vždycky dotahujeme a honíme výsledek. Strašně nás sráží hrubé chyby, kdy soupeři nabídneme nebo vytvoříme šanci. Někdy jsou prohřešky až školácké. Pomohlo by nám vítězství, ale pokud budeme dělat chyby i nadále, tak nebudeme zápasy zvládat,“ poukázal na příčiny čekání na vítězství svého týmu od prvního kola.

Baník se na venkovních hřištích dostal už podruhé do vedení. Z žádného zápasu ale body do Slezska neodcestovaly. Naproti tomu doma Ostrava dohání náskok soupeře: “Je to diametrálně odlišné. Na domácím stadionu ty zápasy vždycky stahujeme. Soupeř nás ze začátku ztrestá. Teď jsme vedli v Jihlavě a na Bohemce, ale do úspěšného konce se nepodařil dotáhnout ani jeden zápas. V Jihlavě jsme šli v devadesáté minutě sami na gólmana, ovšem gól nepadl. Za další minutu jsme inkasovali. Platíme daň za to, že máme doma sílu. Stejně jako ji má Bohemka v Ďolíčku, protože má fanouškovské zázemí."

Po něm přišel i šťastnější kouč Martin Hašek.

"Kdybychom dnes neuspěli, tak se dostaneme tam, kam nechceme. Na druhou stranu, pokud by se nám podařilo vyhrát, naše prezentace v lize by byla úspěšná. Zápas byl o něco důležitější než ty ostatní. Jsem opravdu hodně šťastný, že se nám podařilo tři body získat,“ projevil na úvod spokojenost.

Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
Bohemians - Baník 2:1 (1:1)
 "Způsob hry Baníku jsme znali, připravovali se na něj. Ale oni to hráli hodně do kolma na zkušeného Baroše a vytáhlého Šašinku. Bylo těžké se s tím popasovat. Nevzpomínám si ale, že by Ostrava měla gólovou příležitost. Pokud bych pominul dva přímé kopy ze druhého poločasu, kdy jsme mohli inkasovat. Branka hostů padla ze standardní situace. Prakticky jsme soupeře do ničeho nepustili, ale abych byl objektivní, tak ani my si nevypracovali nějaké velké šance,“ poukázal na průběh zápasu.

"Utkání bylo napínavé. Chvílemi mi přišla i viditelná kvalita a obrovské nasazení hráčů. My byli po závěrečném hvizdu šťastnějším týmem. Mám informace, že všechny tři brankové situace byly vhodné pro posouzení videorozhodčím. Náš druhý gól byl podle mých informací regulérní. Viděl jsem rozhodčího se zdviženým praporkem, tudíž jsem se ani neradoval. Hráči sice slavili, ale myslel jsem, že nevidí asistenta rozhodčího. Hlavní arbitr ale rozklíčoval situaci a branku, jak se poté i ukázalo, správně uznal. Trochu by mi to kalilo radost, kdyby byl gól neregulérní,“ přiblížil své pocity při gólu Reitera.

Nakonec přiznal i zlepšující se sportovní formu Kabajeva: “Na tréninku se mu daří, trefuje věci, které dříve neproměňoval. Také mu to více běhá. Luts chtěl dát diagonální pas do pokutového území, ale skočilo mu to a vůbec to netrefil. Letělo to kolmo za obranu, kde to Kabajev ve velmi složité pozici neskutečně trefil. Když napřahoval, tak jsem myslel, že to poletí tak patnáct metrů nad a deset metrů vedle branky."