U21: Výborně hrající juniorka zvítězila v derby se Slavií

Historicky první utkání Bohemians, kde měl rozhodčí k dispozici video, Klokani zvládli.

U21: Výborně hrající juniorka zvítězila v derby se Slavií

V 11. kole čekalo juniorku Bohemky derby s rivalem z Edenu. Střetnutí se odehrálo v areálu v Horních Počernicích, kde hraje juniorka Slavie své domácí zápasy. Trenér Klokanů Vladimír Hruška nasadil do utkání z prvního týmu brankáře Koubu, stopera Krcha a jako už stabilně, brazilskou akvizici, útočníka Lucase Diase. Vzhledem k velké rivalitě mezi oběma soupeři, i k příznivému počasí, se dal očekávat velmi tuhý boj ve vysokém tempu.

Hned ve 2. minutě přinesla minela stoperů Slavie obrovskou šanci v podobě samostatného úniku Diase. Ten nabídnutou šancí nepohrdl, prostřelil gólmana domácích a Klokani šli do rychlého vedení. Bohemka byl po úvodní brance mnohem aktivnějším týmem a hnala se do dalších akcí s cílem navýšit vedení, ale ne a ne se dostat do zakončení. Až ve 23. minutě se po hezké kombinaci na pravé straně dostal jeden z hráčů Zelenobílých do dobré pozice, ale minul. Slavie se postupem času otřepala z bleskové branky v jejich síti a síly na hřišti se vyrovnaly. Hrál se útočný fotbal na obou stranách, který nemohl nikoho nudit. Ve 28. minutě se z ničeho nic na Koubu řítil osamocený útočník sešívaných, ale gólman Klokanů ho skvěle vystál a nedovolil Slavii vyrovnat. Zbývající minuty prvního poločasu už žádné vážnější zakončení nepřinesly.

Do druhého poločasu vstoupil v touze po vyrovnání lépe soused z Vršovic a hned v úvodu donutil Koubu k dalšímu skvělému zákroku. To když po rychlé akci na pravé straně z pohledu domácích pálil Sintean. Nicméně Klokani se nechtěli nechat zahanbit a po rychlém kontru byli domácí rádi, že zablokovali balon na roh. Z rohu ještě Bohemians nic nevytěžili, ale po pár minutách, přesněji v minutě 60., přišel závar ve vápně sešívaných, kde dostal od spoluhráče míč proti noze Krch a ve velkém stylu vracející se kapitán s chladnou hlavou poslal balon placírkou do brány Otáhala.

V 66. minutě přišel historický moment - poprvé v historii Bohemians rozhodčí využili videorozhodčího k přezkoumání gólové situace. Ten vyhodnotil gól Klokanů jako neregulérní, kdy se útočící hráč nacházel v ofsajdové pozici a pokračovalo se dál. 68. minuta přinesla malé déja vu z úvodu zápasu a Lucas Dias se opět po chybě obrany Slavie řítil sám na bránu, tentokrát se mu ale zakončit nepodařilo. Poté už se hra uklidnila a ani jeden z týmů se do šancí nedostával, protože míč byl k vidění převážně ve středu hřiště. Těsně před koncem ještě před vápnem napřáhl Vrána, ale gólman domácích jeho střelu schoval v rukavicích.

Bohemians předvedli výkon, po kterém nemá smysl vyzdvihovat jednotlivce, Slavii totiž přehráli hlavně jako tým. Za zmínku ovšem stojí skvělá zpráva, že kapitán A týmu Daniel Krch po svém návratu, kdy laboroval se zraněním, odehrál poprvé kompletních devadesát minut.